Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Богата културна и спортна програма в Приморско

Богата културна и спортна програма в Приморско

Община Приморско предоставя на своите жители и гости изключително наситена културна и спортна програма в края на летния сезон. На 24 август ще стартира държавно първенство по ветроходство – неолимпийски класове. На 25 август и 19 септември от 11:00 часа състезателите по подводен риболов, ще се гмуркат съответно за купа „Генчо Павлов“ и купа „Димитър Минев“

В периода 1 септември- 4 септември, любителите на българския фолклор ще имат възможност да присъстват на четвъртото издание на Националните фолклорни празници „Приморска перла“ и да се насладят на изпълнения от различните фолклорни области в България. Конкурсите ще се проведат на амфитеатралната сцена в Приморско.

Голям интерес предизвиква второто издание на Ултра крос триатлон „Лъвско сърце“, който ще стартира на 1 септември и ще изпита издръжливостта на 290 участника. Стартът ще бъде даден на плаж „Перла“ от 7:00 часа, с три километрова отсечка плуване.

Любителите на силните усещания ще имат също своите дни за изява. На 2 и 3 септември ще се проведе четвърти национален „Оф роуд събор“,  традиционен за Община Приморско. На 15-16 септември ще се проведе национална кайт сърф регата. Ще имате възможност да я наблюдавате от 12:30 часа на втора кула на плаж ММЦ.

В периода 6-8 септември в Китен ще пее и танцува със своите приятели в национална фолклорна среща „Китен и приятели“.

„Неоткрити красиви надежди“ е конкурс за творчески изяви на хора в неравностойно положение и също има своето място в културната програма на Приморско от 11 до 13 септември на лятната сцена в града.

В музея в с. Ясна поляна ще се честват 20 г. от създаването на музейната сбирка посветена на Лев Толстой. 

Мероприятията за месец септември завършват с шампионат по подводен риболов, който ще се проведе между 20-22 септември. В тази дисциплина Приморско има своите шампиони в лицето на Анастас Бъчваров и Младен Стоянов от клуб по подводен риболов „Мерлин“.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация