Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Без ОУП на Царево дългата борба за "Странджански манов мед" под еврозащите се обезсмисля!

Без ОУП на Царево дългата борба за "Странджански манов мед" под еврозащите се обезсмисля!

Връчването на документ, удостоверяващ вписването на „Странджански манов мед“ като Защитено наименование за произход в Европейския регистър е факт, продуктът е официално с еврозащита.

Еврокомисарите по цифрова икономика и общество Мария Габриел и по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган връчиха сертификата на Манол Тодоров – заявител на защитеното наименование и председател на сдружение „Странджански манов мед“.

Вследствие на регистрацията възникват важни задачи за Община Царево, съпътстващи реализирането и развитието на успешен и печеливш бизнес, от който да се възползват пчеларите в Странджа. Темата обсъдиха  кметът на Община Царево – инж. Лапчев и г-н Манол Тодоров, който повдигна въпроса за дългоочаквания Общ устройствен план (ОУП) на Община Царево и силната необходимост той да бъде приет в най-кратък срок.
 

„Дългите години борба мановият мед от Странджа да бъде вписан в регистъра на защитените продукти на ЕС се обезсмисля без законово отредена земя за производство и промишленост. Помещенията, в които се добива и пакетира медът са със специфични изисквания, чийто изрядност в първичната обработка зависи изцяло от определени чрез ОУП производствено – складови територии.“ 

Инж. Лапчев съобщи, че обществено обсъждане на екологичната оценка на ОУП на Царево ще бъде проведено в края на месец май, а конкретни дата, час и място ще бъдат споделени в официално съобщение.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация