Предна В момента Следва
SMILEY DEAD MAN WALKING

Новини Царево

Българин е най- силният атлет на Балканите

Българин е най- силният атлет на Балканите

Тази събота  Царево беше домакин на Балканско първенство по силов многобой „Айрън Мен" 2017г. Събитието е  част от кампанията „Силните срещу дрогата" на МКБППМН-Царево и БФСА „Айрън мен“  и  се проведе по покана и под патронажа на кмета на Община Царево  инж. Георги Лапчев.

В турнира мериха сили деветима състезатели от България, Сърбия и Македония. Добрата новина е, че въпреки конкуренцията златният медал бе за българина Иван Мрянков, втори бе Денислав  Славчев, за който това бе дебют, а трети – Милан Аранджелович от Сърбия.

Най- интересна и атрактивна за публиката се оказа първата дисциплина, в която силовите атлети дърпаха 18-тонна пожарна кола.  Състезателите направиха още „Фермерска разходка“ , като изминаха 20 метра, натоварени с 220 килограмова тежест. В дисциплината „Мъртва тяга“ бе повдиган лек автомобил. „Логлифт за максимално повдигната тежест" и  „Кобилица" също затрудниха стронгмените, но не колкото вдигането на  „Камъните на Атлас“, които бяха с тежест от 130 и 160 кг.

Трудните дисциплини натовариха състезателите, но надпреварата се превърна в зрелище за публиката. След награждаването на победителите първият кръг от Балканското първенство бе закрит с празнична заря. Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация