Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Аз обичам Черно море. Царево - поезия и проза

Аз обичам Черно море. Царево - поезия и проза

 „АЗ ОБИЧАМ ЧЕРНО МОРЕ” – така беше озаглавен национален конкурс за поезия, проза, фотография и рисунка. Той бе част от програмата на община Несебър за отбелязване на 31 октомври – Международния ден на Черно море.

И точно днес, в деня на празника на морето, се оказа, че едни от най-талантливите, образовани и амбициозни ученици на царевското училище са донесли куп награди.

В раздел „Поезия” сред най-добрите творби са тези на Мариям Стефанова Димитрова, Денисия Костадинова Стаматова и Стиляна Димова.

В неримуваното слово отличени за работата си са отново възпитаници на СОУ „Н.Й.Вапцаров” – гр. Царево - Ивет Стоянова Атанасова, Никол Даниелова Томова, Силвия Георгиева Георгиева, Константина Милчева Каракачанова, Клара Десиславова Калудова, Елица Стоянова Стоянова, Денисия Костадинова Стаматова, София Стоянова Кралева и Таня Янева Костадинова. Всички те са членове на литературния клуб „Слово”, чийто ръководител е Донка Прокопова.

Малко е тъжно, че наградите си младите царевски творци получават винаги по пощата. По обективни причини, които в деня на Черно море ще оставим на дъното – без светлина.

Националният конкурс „Аз обичам Черно море” имаше за цел да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинена от човешката дейност и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация