Предна В момента Следва
RUMANECA & ENCHEV FEAT.VOTIFOEN NIAMA SUN (MARTI G REMIX)

Новини Царево

"Арт поток 2022" в Царево и Лозенец започва

"Арт поток 2022" в Царево и Лозенец започва

Седмото издание на Фестивала „Арт поток“ се открива днес и ще продължи до 25 юли в Царево и Лозенец. Фестивалът ще поднесе на своите гости многообразие от интересни събития, сред които театрални постановки, изложби, концерти, литературни премиери, разказваческо шоу, кинопрожекции и дори нетуъркинг среща за предприемачи.

"Фестивалът се организира от HaciendaBeach и Община Царево. Откриването е тази вечер от 19.30 мин. с ново издание на изложбата „ Слон “, която може да се види в Исторически музей гр.Царево и ще остане там до края на сезона. В изложбата ще има произведения от различни образни изкуства", разказа инициаторът на формата Димитър Тодоранов. 

Фестивалът ще бъде открит с премиера на „ Веселата карета “ от Елин Рахнев, режисура на Хасковския трагичен спектакъл, с участието  на: Димитър Баненкин, Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Димитър Ковачев-Фънки и други. Един от гвоздеите в програмата на фестивала ще е моноспектакъла на Христо Шопов „ Не е за телефон “ от Лиза Шопова и Елин Рахнев. Финалът на фестивала ще бъде подложен с моноспектакъла на Христо Мутафчиев „ Плач на ангел “ от Стефан Цанев на режисьора Стоян Радев, режисура на Народен спектакъл „ Иван Вазов “. Всички представления ще се играят на сцената на локалното читалище в Царево от 21:00ч.

По време на „ Арт Поток “ ще има и представяне на нови книги, посочи още Тодоранов.

"За първи път на „ Арт Поток “ ще бъде показана новата книга на Мария Касимова „ Монолози “. Тв публицистът и продуцентът Георги Тошев ще взе участие на фестивала с второто допълнено издание на биографичната книга за Георги Парцалев „ Хамлет от гр.Левски (Книгомания). Той ще показа и своя документален филм за артиста „ Рицар на смеха “. Най-продаваната българска писателка Мария Лалева идва в Лозенец за премиерата на последната си книга „Пасиансът на архангелите“. След миналогодишното си присъединяване на „ Арт Поток “ край морето се завръща и Иво Сиромахов с книгата „ Певицата взема властта “ . Премиера по време на фестивала ще има и драматурга и публицист Яна Борисова с най-новата си книга, която следва да излезе на книжния пазар."

Предвидено е и представяне на два български филма, ще се проведе и лятна арт академия за деца, ще има и NFT галерия.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация