Предна В момента Следва
DR. KUCHO LA TARDE SE HA PUESTO TRISTE (FEAT. MARTA BOLANOS)

Новини Царево

Апетитен празник на месцето в Ахтопол

Апетитен празник на месцето в Ахтопол

Първи по рода си празник на българското месо събра от 15 до 17 септември в Ахтопол производители, месари, майстори на скарата и почитатели на истинското мезе. Всичко това – благодарение на Кметство Ахтопол и местни производители. Българското месо е все по-предпочитано на пазара и в чужбина, твърдят производителите, които участваха във фестивала.

Майстори в транжирането демонстрираха своите умения. Най-добрите ще участват на Световното първенство по транжиране на месо, което ще се проведе догодина в Белфаст, Ирландия.

Идеята за такъв празник дава англичанинът Тери Гилиган, който цял живот е работил с месо. От две години Тери живее в България и е убеден, че българските месари са брилянтни майстори - много талантливи, внимателни и хора, които обичат работата си и трябва да отидат на Световното в Белфаст през март.

Организаторите на фестивала споделят, че е крайно време повече българи да разберат какво означава истинската родна месна продукция, особено в Странджанския край, а с такива празници може да се постигне така бленуваното удължаване на туристическия сезон край морето. 

"Хората като че ли започват да разбират, че сами трябва да си правят тези угощения и празници, тези празници на удоволствието - за какво идва човек на морето. Туристите са доволни, има развлечение"  - сподели един от организаторите - Пламен Димитров.

Транжорите впечатлиха с уменията си и журито и публиката, а разфасованите пържоли, ребърца и котлети бяха опечени и оставиха апетитно послевкусие у гостите на празника.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация