Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Ахтопол - изложба на графити в картинна галерия

Ахтопол - изложба на графити в картинна галерия

През юни 2017 г. група улични художници преобразиха морското градче Ахтопол. Тогава 36 артисти, въоръжени със спрейове и бои, безвъзмездно изрисуваха 40 къщи в града.

В рамките на седмица фестивалът We All Write превърна Ахтопол в трибуна на графити майстори от България и чужбина.

Идеята за фестивала е на Марина. След 8 години живот в Щатите, младото момиче се връща в родния си град с мисия да го съживи.

„Дълго време ме нямаше в България, учих 8 години, играех и работех в Щатите и голямата носталгия за България и близки хора, за които знам, че мога да се доверя 100% т.е. моето семейство ми напомни за това прекрасно място”, споделя тя.

В изпълнението на мисията й помагат Иво и Венци.

„Има едно разбиране за графитите поне в България то се променя, но все още има хора, които смятат графитите за нещо, което е свързано с вандалски актове, нощни акции само и единствено. След като видят, че същите артисти стоят от 6 сутринта до 6 вечерта и рисуват една картина, искат да дадат на тези хора най-доброто от себе си – това променя техните разбирания или поне така се надявам”, коментира Венци.

Идеята на творците със спрей в ръка бе покажат, че те не са вандали, а напротив – създават изкуство, достойно да бъде показано в изложба.

Всички 36 артисти, които преобразиха Ахтопол, сега влизат в галерията.

Картините, изложени на стените, са част от творбите, които всички участвали във фестивала в Ахтопол са рисували тази есен и зима.

„Искахме да затворим формата по някакъв начин и решихме да се възползваме от зимата, времето, в което хората чиято естествена среда на рисуване е навън работят по ателиетата”, казва Иво.

Можете да видите изложбата на графити художниците до 10 февруари в "Червената точка". А кога ще е второто издание на фестивала за графити изкуство We All Write в Ахтопол, предстои да разберем.

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация