Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

67 години РСПБЗН – Царево

 67 години РСПБЗН – Царево

Започна Седмицата на пожарната безопасност. Пожарникарите от "Районна служба пожарна безопасност и защитата на населението" - град Царево организират представяне на част от наличната техника в Службата и демонстрации на открито. Това ще се случи на 14 септември в 16 часа на морската сцена в Царево. Мероприятията са за повишаване на противопожарната култура сред населението, естествено - насочени към децата. Служителите ще запознаят и техните родители с противопожарните уреди и най-вече как да реагират при възникване на пожар. 

 Екипите ще демонстрират умения при боравене с техниката, а за финал ще се проведе състезание „Мама, татко и аз”, на което малчуганите от ЦДГ „Ален мак” и родителите им ще вземат участие. Ще се включат и отбори от местния бизнес, РПУ Царево, горските стопанства от с.Кости и Царево, общинския съвет и общинската администрация.

Малките огнеборци още помнят вкуса на сладките пожарни коли от предходното съревнование с батковците от пожарната. И тази година ще има награди.

В навечерието на 14 септември – професионалния празник на пожарникарите и спасителите в България, си стува да припомним, че на прага на миналата зима пожарната служба в Царево оборудва къщите в отдалечените села в Странджа със специални датчици. Устройствата, реагиращи на дим и огън. Нещо, което никой друг в държавата не направи като превенция за по-беззащитните хора.

Честотата на сигнала беше избрана така, че да дразни и да принуди човек да се събуди ако спи. Устройствата бяха подарък от Общината.

Всъщност, пожарникарите са първите хора, които се отзовават при всяко бедствие – наводнение, земетресение, срутване, катастрофа...Спасявали са кого ли не. Дори живинки на четири лапи.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация