Предна В момента Следва
INNA SUN IS UP

Новини Царево

3D холограма на жрец от Бегликташ

3D холограма на жрец от Бегликташ

Тракийски жрец в холограмен образ ще разказва легендата за тракийското светилище Бегликташ.  3D холограмата ще бъде монтирана в Историческия музей в Приморско.  Тя е единствена в България към момента и ще остане постоянно позиционирана в музея. Първата прожекция на иновацията ще бъде на 1 юли /събота/ от 18 часа.

Община Приморско залага на иновативни подходи за популяризиране на туристическите си обекти. Двуметровият триизмерен образ на тракийски жрец, ще загатва с разказа си за магичната сила на скалното светилище и по този начин ще събужда интереса у посетителите на музея да посетят Бегликташ.

В продължение на първата прожекция от 19.30 часа  тракийското скално светилище Бегликташ ще се превърне в сцена, на която ще бъде пресъздаден  древен тракийски ритуал. В своеобразния магичен спектакъл ще се включи и огнено шоу  изпълнение.

 За желаещите да станат част от древния ритуал, но не разполагащи  с транспорт,  Общината е осигурила превоз. Той ще тръгва от Историческия музей в 18.30 ч. и 19.00 ч.

Холограмата е част от платформата на иновативното мобилно приложение „I walk”, което вече рекламира светилището с карти с добавена реалност. То е вече факт и всеки посетител може да си закупи на място картичка, която след сканиране със смарт телефон може да показва  3D изображение на обекта, както и дава възможност да се избира езика, на който да бъде разказана историята за Бегликташ.

Езиците, на които посетителите могат да чуят легендата, са български, английски, руски и полски.

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация