Предна В момента Следва
FLY PROJECT PUERTO RICO

Новини Царево

20% повече туристи това лято в Царево

20% повече туристи това лято в Царево

Община Царево бележи ръст от 20% на туристите през този летeн сезон до момента, което показва, че резултатите засега не са лоши. Tова стана ясно по време на работна среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представителите на местната власт и бизнеса в Царево. В дискусията участваха кметът на общината инж. Георги Лапчев и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

По цялото Южно Черноморие местата за настаняване са заети и за разлика от останалите курорти те работят с добра запълняемост. В местата за настаняване с 10 и повече легла в областта са пренощували над 200 хил. български гости в двата летни месеца - юни и юли. За сравнение през същия период на миналата година те са били над 216 хил., заяви министърът. Тя посочи още, че българските гости са подценявани през годините, а те са традиционни посетители на родното крайбрежие и често посещават Южното Черноморие.

Вицепремиерът благодари на всички хотелиери и ресторантьори, които рискуваха и не затвориха обектите си през това лято.

„Радвам се, че сте тук, защото личният контакт позволява много бързо да изчистим проблемите, а когато цифрите са добри и посоката е положителна, няма да се оплакваме“, коментира кметът на Царево.

Подстъпите към плажовете и начините, по които се грижим за цялата брегова линия, са сред проблемите, които очертаха от бранша. Според тях трябва да се работи и по въпросите, свързани с генерирането на битовите отпадъци. Това е голям проблем и има неразбиране.

Считам, че е важно още отсега да започнем работа по подготовката на сезон 2021, защото прогнозите са, че през следващите две години отрасълът ще продължи да се възстановява плавно, но все още няма да е достигнал нивата отпреди пандемията, заяви министър Николова. И посочи, че за тази цел е важно в кратки срокове да се набележат конкретни стъпки, с които да се подпомогне развитието на следващия сезон и да се привлекат повече български и чуждестранни туристи.

Източник: www.tbmagazine.netPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация