Предна В момента Следва
FAT JOE, ASHANTI, JA RULE WHAT'S LOVE

Новини Царево

19 296 000 лева е рамката на бюджета на Царево

19 296 000 лева е рамката на бюджета на Царево

19 296 000 лева е рамката на бюджета на община Царево за 2019 година. В местната администрация има и допълнителни 2 млн. лева, които са преходен остатък от 2018 год. Още 1 млн. лева получи общината при последното преразпределение на средства от Министерски съвет.

„Във всички направления имаме завишение на предвидените средства“, коментира кметът на общината инж. Георги Лапчев.

Капиталовата програма е от 5,45 млн. лева, като 2 млн. от тях са собствени средства. Отделно са предвидени 1,45 млн. лева за текущи ремонти, а останалите 2 млн. лева са неусвоени през миналата година средства.

За жилищно строителство, околна среда и БКС са предвидени 3,5 млн. лева.

Следващото перо, за което са предвидени най-много средства е образованието. За него през 2019 год. са отпуснати 3 766 346 лева.

За здравеопазване са заделени 347 769 лв., за социални дейности 306 000 лв., а за сигурност сумата е 185 хил. лева.

Няколко са големите проекти, които ще намерят своето реализиране през тази година. Проектът за морската градина на Лозенец е готов. В момента върви избор на изпълнител, като очакванията са работата по проекта да започне до месец. Амбицията на местната власт е новата морска градина да посрещне първите си гости още през това лято.

Финализирани са и процедурите по проекта за новия център на Ахтопол. Финансирането е осигурено и през активния сезон градът ще има напълно обновена визия.

Началото на лятото е краен срок за още един голям проект – спортната зала на гр. Царево. В края на миналата година Министерски съвет отпусна 1 млн. лв. за изграждането на залата. Местната администрация също е предвидила собствено дофинансиране за нейното изграждане.

В Синеморец пък ще имат ново кметство. Сградата на сегашната администрация е в окаяно състояние и в селото ще бъде построена нова. Проектът е на стойност 200 хил. лева.

От 2 години общинската администрация в Царево има и готов проект за изграждането на пречиствателна станция в Синеморец. Проблемът там обаче е, че все още няма Общ устройствен план и реално този проект не може да се реализира на този етап.

Готов проект има и за пречиствателна станция на Варвара. Община Царево ще кандидатства за финансиране пред ПУДОС, като е заделила и собствени средства за дофинансиране на проекта. Там трябва да се изградят въвеждащ колектор и пречиствателна станция. Предвидено е тя да работи в два цикъла – летен и зимен. Прогнозната стойност на този проект е 5 млн. лева.

Осигурени са пари и за текущите ремонти в Резово, средства са предвидени и за асфалтиране на пътища в общината, обясни кметът инж. Георги Лапчев. 200 хил. лева са заделени за ремонт на пътя към Бродилово, който в момента е в тежко състояние.

Общината ще кандидатства и за европейско финансиране за изграждането на рибарско пристанище в Царево. Документите за разрешение за строеж са подадени, стана ясно по време на общественото обсъждане на бюджета.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация