Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

1,6 млн. лв. за ремонтни дейности на пътя Царево-Малко Търново

1,6 млн. лв. за ремонтни дейности на пътя Царево-Малко Търново

„Когато от опозицията поставят на вниманието на медиите и гражданите важни теми, свързани с развитието на област Бургас, е добре да боравят с точни факти и цифри. В пъти е занижена сумата за основни ремонтни дейности на пътя Царево-Малко Търново, посочена от БСП. 

Близо 1,6 млн. лв. е проектът за рехабилитацията, която вече е стартирала, а не 50 000, както се твърди и се опитва да се манипулира общественото мнение“. Това заявиха народните представители от ГЕРБ-Бургас по повод извършващия се в момента ремонт на важния пътен участък.

На място той бе инспектиран и лично от кмета на Царево инж. Георги Лапчев. „Посочената сума от Петър Кънев е в пъти занижена, има голямо разминаване между сочените от БСП цифри и реално отпуснатите средства до момента. 50 000 лв. не могат да покрият само изкарването и работата на машините на пътя. 

Ето такава е и цялата политика на опозицията - едно говорене и хвърляне в пространството на неверни твърдения“, коментира народният представител и областен лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Бургаските депутати припомниха, че от АПИ е бил извършен ремонт през пролетта тази година отново на участък от пътя Царево-Малко Търново, който е били с належаща нужда - на стойност 600 000 лв. Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви през ноември обществена поръчка за изработването на техническите проекти за основния ремонт на пътя Царево-Малко Търново.

Дължината на участъка, за който е необходим технически проект е 59 км, от 58-ми до 117-ти километър. Прогнозната стойност на проекта е 710 000 лв. без ДДС. Той е за цялостна рехабилитация, за която ще бъдат инвестирани над 20 млн. лв. на следващ етап.

Депутатите от ГЕРБ-Бургас са провели редица срещи през изминалите месеци с ръководството на АПИ и МРРБ. Преди две седмици бе отправен и въпрос към министър Аврамова от трибуната на Народното събрание. От отговора на ресорния министър тогава бе потвърдено, че до дни предстои рехабилитация на пътя Царево-Малко Търново, включен в списъка за неотложни ремонти.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация