Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Dr. Music

DR. MUSIC за пети май

 

 

 

И днес, както и миналата година, е пети май. На пети май, но през 1984 Duran Duran стават No.1 в UK със сингъла The Reflex. Това е вория, но за съжаление и последен No.1 на групата. Песента, която е от третия им албум Seven and the Ragged Tiger успява да стигне до върха и на класацията от другата страна на океана.

 

 

 

През 2002 пък, отново на пети май австралийската актриса и певица Holly Valance стига до No.1 в UK със сингъра Kiss Kiss. Така тя ства третата звезда от сериала „Съседи”, която бележи хит-номер едно в UK.

 

 

 

Днес DR. MUSIC казва ЧРД на Adele Laurie Blue Adkins, (Adele) – англейската соул и джазпвица, която през 2008 превзема класацията за албуми в UK с 19. Същата година става и No.2 със сингъла Chasing Pavements. През 2011 Adele става парвия артист, който регистрира седния повиг – да има по два хита в топ пет и на класацията за сингли и в класацията за албуми. За последен път подобно постижение правят Beatles през 1964. Тя е и първия артест, който продава над 3 милиона копия от албума си в рамките на една година само на територита на UK. Това не е всичко. Adele е първата жена в музикалната история на Billboard Hot 100, която регистрира три сингъла в top 10 по едно и също време.

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация