Предна В момента Следва
LIL NAS X STAR WALKIN'

Dr. Music

DR. MUSIC за 25-ти април

DR. MUSIC за 25-ти април

 

Нова доза от уроците по музикална история на DR. MUSIC. През 1982 Paul McCartney и Stevie Wonder застават под No.1 в класацията на UK със сингъла Ebony And Ivory. Това е 24-тия No.1-хит на McCartney като песнописец. За заглавието McCartney се вдъхновява, след като чува Spike Milligan да изрича следните думи "черни клавиши, бели клавиши, трябва да ги свириш двата вида, за да създадеш хармония!". По-нататък песента бива обявена за номер десет в класацията на най-лошите песни на всички времена от списание Blender, а перз 2007 – за най-лошия дует в историята от слушателите на BBC 6 Music.

 

 

През 1987, Madonna стига върха в UK със сингъла La Isla Bonita. Това е пети и последен сингъл от третия й студиен албум True Blue. Той я прави първата жена артист, която бележи четири No.1 сингъла в UK. Любопитен факт е, че песента първоначално е предложена на Michael Jackson за албума му Bad но той я отхвърля.

 

 

Днес DR MUSIC казва ЧРД на Andy Bell от английското синтпоп дуо Erasure. Цялото му име е Andrew Ivan Bell. Паралелно с кариерата си в Erasure има и два солови албума Non-Stop и Electric Blue. През 1992 дуета стига върха в UK с албума си No.1 Abba-esque, откъдето е и кавърът на ABBA – Take А Chance Оn Me. Освен това групата има и над 20 други сингъла в Top 40 на UK.

 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация