Предна В момента Следва
ROBIN S SHOW ME LOVE

Dr. Music

DR. MUSIC за 21-ви март

DR. MUSIC за 21-ви март

 

 

90` те! Години на преход, години на вълнения, години на промени. Не само у нас, а и по света. Точно в това десетилетие и по–конкретно през 1994 Bruce Springsteen ни предоставя своя поглед върху това какво е да живееш във Филаделфия. Същата година парчето Streets of Philadelphia печели Oscar за най-добър филм, респективно към филма Филаделфия.

 

 

 

В началото на новия век пък, през 2006, три африканки, чийто баща - Solomon Linda - пише песента The Lion Sleeps Tonight през 1939, печелят шестгодишна съдебна битка, в резултат на което те получават 25% от всички предходни и настоящи приходи от произведението. Linda, който по времето когато пише парчето е чистач в звукозаписна компания в Johannesburg, буквално не получава нищо за творението си и умира през 1962 само с $25 по банковата си сметка. Песента е записана от Pete Seeger (под заглавието ‘Wimoweh’), The Kingston Trio, The Tokens, Karl Denver and R.E.M. и е част от филма на Disney Цар Лъв. Изчислено е, че само за съответната лента The Lion Sleeps Tonight печели $15 млн.

 

 

Днес DR. MUSIC казва ЧРД на Jonas Berggren. Той е китарист и кийбордист на шведския поп-квартет  Ace Of Base. Известен е още като Joker. Роден е в Gothenburg и  започва да пише песни още на шест годинки. През 1993 заедно с групата стига до No. 1 в UK  със сингъла All That She Wants. 

 Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  STUPID LOVE
 • 2
  DENNIS LLOYD
  UNFAITHFUL
 • 3
  БАБЕК МАМЕДРЗАЕВ
  ПРИНЦЕССА
 • 4
  DUA LIPA
  PHYSICAL
 • 5
  THE WEEKND
  BLINDING LIGHTS
Цялата класация