Предна В момента Следва
ESTELLE AMERICAN BOY

Dr. Music

DR. MUSIC за 11-ти февруари

Казват, че историята се пише от победителите. Е..! През 1985 на 11-ти февруари в Лондон се състои церемония по връчване на четвъртите награди Brit, на които The Police печелят награда за изключителен принос към британската музика. Сред другите победители са Prince – за най-добър международен изпълнител и за най-добър саундтрак за Пурпурен дъжд; наградата за най-добър британски сингъл отива при Frankie Goes To Hollywood за тяхната Relax; най-добро британско видео - Wild Boys на Duran Duran, най-добърия британски комедиен запис е Hole In My Shoe на Neil; Sade печели приз за най-добър британски албум с Diamond Life; най-добър британски солов артист е Paul Young, а при дамите - Alison Moyet. Накрая Wham! стават най-добра британска група.

 

 

 

На същата тази дата, но през 1998 ръкописа на Candle in the Wind от Bernie Taupin бива продаден на търг в LA за сумата от £278,512. В първоначалния си вариант песента е написана в памет на Marilyn Monroe, която умира 11 години по-рано. През 1997 Elton John изпълнява леко променена версия в памет на Diana, Принцеса на Уелс. Тази версия излиза като сингъл и става много по-популярна от оригинала и се превръща във втората по продаваемост песен във света, задмината само от White Christmas на Bing Crosby.

 

 

 

На финала се пренасяме в началото на новия век, когато през 2001 на десети февруари, алтърнатив-рап дуета Outkast стигат до No.1 в Щатите с Mrs. Jackson. Песента печели Grammy за най-добро рап-изпълнение през 2002. Това е и парчето, което помага да се продаде добре албума Stankonia, след като първия сингъл B.O.B. не успява да засвидетелства очакванте успехи.

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация