Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Dr. Music

DOCTOR MUSIC относно 29-ти декември

  Почти на самия край на годината на 29-ти декември но през 1984 (все пак това е музикална история), супер-групата Band Aid, състояща се от най-актуалните изпълнители по това влеме, все още стоят под No.1 в Обединеното Кралство със сингъла си Do They Know It's Christmas? Тя е написана като реакция породена от телевизионните репортажи за гладът в Етиопия от 198385. Записана е за един ден и се превръща в най-бързопродаващия се сингъл в историята на Британските музикални класации като продава един милион копия само през първата седмица след издаването си, а малко преди настъпването на новата 1985 вече минава 3 милиона и по този начин се превръща в най-продаващия се сингъл на всички времена на Острова. С тази чест Do They Know It's Christmas? се кичи до 1997, когато бива задмината от Candle in the Wind 1997 на Elton John, която излиза в памет на Принцеса Даяна малко след нейната кончина. Към днешна дата оригиналната версия на Do They Know It's Christmas? има продадени над 3.78 милиона копия само в Кралството.

 

 

 

  Почти на самия край на годината на 29-ти декември но през 1990 Cliff Richard бележи своя 13-ти No.1 сингъл в Обединеното Кралство със сингъла си Saviour's Day, което му е и втори коледен No.1. Клипа към парчето е записан в Dorset, a в последствие парчето влиза в редица списъци едновремено с най-добрите и най-досадните коледни песни.

 

 

 

  Почти на самия край на годината на 29-ти декември но през 2002 вот на читателите на списание Sugar определят P!nk като No.1 модел за подръжание. Подгласници са й Britney Spears и Ms. Dynamite. А по това време P!nk е актуална с Get the Party Started – първи сингъл от втория й албум Missundaztood (2001). Превръща се в международен хит и достига топ-десет в много страни.

 

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация