Предна В момента Следва

Dr. Music

DOCTOR MUSIC относно 14-ти януари

И на професионалният празник на ДП “Транспортно строителство и възстановяване” отново влизаме в кабинета на DR. MUSIC. Да видим кой и кога се е транспортирал до върховите позици в музикалните класации през време граденето на музикалната история!

 

През 1989 Bobby Brown стига до No.1 в Щатската музикална класация с неговата My Prerogative. Парчето е втори сингъл от втория му солов студиен албум Don't Be Cruel и е написана като своеобразен отговор на критиките, които получава, затова че напуска групата New Edition. Brown обяснява, че песента е затова как човек взема решения в живота си без да го е грижа за преценката на другите.

 

 

 

Отново на 14-ти януари но през 1995 шведите от Rednex започват своя петседмичен престой под No.1 в британската класация с Cotton Eye Joe. А иначе, в оригинал Cotton-Eyed Joe е традиционна америсканска кънтри-фолк песен ставала популярна в САЩ и Канада по различно време, а към днешна дата се свърза предимно с Щатския юг. Rednex издават своята версия през 1994 към албума си Sex & Violins, като в нея комбинират своя стил с традиционни американски инструменти като банджо и цигулка и тази версия става изключително популярна из цяла Европа като застава под No.1 в Норвегия, Швейцария, Австрия, Норвегия, Швеция, Германия и Великобритания.

 

 

 

И пак на 14-ти декември, през 2001 Jennifer Lopez за първи път става No.1 в Обединеното Кралство със сингъла си Love Don't Cost A Thing. Парчето е първи сингъл от втория й студиен албум J.Lo. (2001). По времето когато песента излиза, Lopez тепърва се превръащ в секс-символ и има връзка с рапърът Sean Combs (Puff Daddy, Puffy, Diddy, P. Diddy). В текстово отношение Love Don't Cost A Thing раглежда една любов, в която лиричната героиня не е доволна от материализма на своя възлюбен. Песента предизвиква голямо количество медийни дебати по въпроса, дали текста не се отнася за самия Combs. В крайна сметка двойката се разделя малко след излизането на Love Don't Cost A Thing.

 

 

 

Хващайте сега градския транспорт, че е по-природосъобразно!Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация