Предна В момента Следва
KENYA GRACE STRANGERS

Dr. Music

DOCTOR MUSIC относно 06-ти януари

    Време е отново за музикознание. Не, няма да ти преподавам солфеж, а ще си припомним едни времена, колкото далечни, толкова и близки.

    Говорим си за датата 06-ти януари 1989. Тогава излиза класация на артистите продавали най-много албуми във Великобритания. Кои са те ли? Отговарям! Michael Jackson като номер три, Kylie Minogue под номер две и Fleetwood Mac на челна позиция. Британската група се сформира през юли 1967 в Лондон. Групата продава над 100 милиона записа по цял свят, което ги прави една от най-добре продаващите се групи на всички времена. През 1998 членове на Fleetwood Mac биват въведени в Залата на славата на рок-н-рола и получават награда Brit за изключителен принос към музиката.

 

 

 

    Говорим си за датата 6-ти януари 1990, когато Phil Collins започва своя треседмичен престой под номер едно в Щатите с албума си ...But Seriously. Това е четвъртия солов албум на английския певец и песнописец. Записан е в Surrey, Англия и Los Angeles, САЩ. Излиза на 24-ти ноември 1989 през Virgin в Обединеното Кралство и Ирландия, през Atlantic за САЩ и Канада и през WEA Records (понастоящем Warner Music Group) за останалата част от света.

 

 

 

    Говорим си и за 2005, когато продажбите на компактдискове в САЩ нарастват за първи път от четири години. Според проучване на Nielsen Soundscan, форматът съставлява 98% от 666-те милиона продадени албума. Общо 140 милиона дигитални копия са били свалени през 2004, което се равнява на 14 милиона албума. Най-добрепродаващ се по това време е R&B-звездата Usher с албума си Confessions, който продава осем милиона копия. Други ударници в сферата на продажбите да Norah Jones, Eminem и кънтри-звездите Kenny Chesney и Gretchen Wilson.

 

 

 

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация