Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Dr. Music

DOCTOR MUSIC относно 05-ти януари

    Пети януари бележи следните събития в музикалната история:

    Да започнем от 1980, когато Donna Summer бележи третия си No.1 в Щатите със своя албум-компилация On The Radio - Greatest Hits, Vol. І & II. Разбира се, когато говорим за велики хитове не можем да пропуснем Нot Stuff. Той излиза през 1979 като първи сингъл от албума й Bad Girls, представен от Casablanca Records. До този момент името на Summer се свързва главно с диско парчета, но това проявава и значителна насоченост към рока, в този ред на мисли и китарно соло изпълнено от бившия китарист на Doobie Brothers и Steely Dan Jeff "Skunk" Baxter.

 

 

 

    Да отбележим и Madonna, която през 1991 достига върха в САЩ със сингъла си Justify My Love, една песен написана в съавторство с Lenny Kravitz, която достига до No.2 в Обединеното Каралство. Тя е от първата й компилация The Immaculate Collection (1990). Излиза на 6-ти ноември 1990 през Sire Records кaто първи сингъл. По-късно парчето се явява и в албума й с подбрани хитове Celebration (2009). Ако трябва да сме точни, написана е от Lenny Kravitz и Ingrid Chavez, като Madonna добавя някой друг ред към текста. Chavez, обаче, не получава заслуги за песента, което пък от своя страна води до завеждането на съдебно дело срущу Kravitz. Chavez уговаря условията за включването си с списъка с допринесли за реализирането на песента извън седебната зала. В тази песен Madonna предимно изговаря или пък прошепва вокалите, почти не пее – стил, който прилага по-късно и в албума си от 1992 Erotica.

 

 

 

     И да приключим с 2002, когато британското поп-издание Smash Hits прави списък с най-добрите сингли за 2001. На челна позиция застават S Club 7 с Don't Stop Movin. Подгласници са им Shaggy с It Wasn't Me и Kylie Minogue с Can't Get You Out Of My Head съответно под No.2 и No.3. Песента излиза през април 2001 и бележи връх в кариерата на групата, тъй като парчето застава директно под номер едно и добива платинен статус.

 

 

 

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация