Предна В момента Следва
BAD BUNNY DAKITI (DANCE REMIX)

Music

ZAZ представя още една френска класика

ZAZ представя още една френска класика
През 1969-та година френският изпълнител Joe Dassin изпява за пръв път “Champs Elysees” - песен, която скоро ще се превърне в един от най-известните френски шансони в света. Днес надали има човек, който да не свързва емблематичния парижки булевард “Шанз-Елизе” с песента на Dassin, в която певецът възторжено отбелязва „На ‘Шанз-Елизе’, на слънце или под дъжда, на обед или в полунощ – има всичко, което пожелаете!”

 
45 години по-късно младата, но вече известна по цял свят френска певица ZAZ, ще пречупи легендарното парче през своята творческа призма. Талантливата изпълнителка представя шансона като част от последния си албум “Paris”, който включва нейни интерпретации на емблематични песни, посветени на френската столица. След като издаде първия официален сингъл от записа "Paris sera toujours Paris" през септември, идва ред и на второто парче от него “Champs Elysees”. Тук повече от всякога проличава способността на ZAZ да съчетава непреходното класическо звучене на френския шансон със своята енергична и богата на въображение съвременна музика. Скоро изпълнителката ще пусне и видео към сингъла.


Албумът “Paris”, който излиза на 10-ти ноември през PlayOn / Warner Music с малко помощ от легендарния продуцент Quincy Jones, е уникален поради няколко причини. За пръв път в своята кариера ZAZ е съпътствана от Big Band.


„Може да почувстваш енергията на всеки един музикант, което те кара да се потопиш напълно” казва тя. „Джазът е взискателен музикален жанр, налагащ голяма прецизност и ловкост, но в същото време имах и невероятната свобода да разгърна гласа си и да бъда по-креативна в своята интерпретация.”


Албумът е и серия от 13 забележителни парчета, обрисуващи Париж. На първо слушане е трудно да посочиш коя от всичките песни е оригинална композиция, написана частично от ZAZ и разкриваща „нейния” Париж – толкова силно напомня тя на класическите френски шансони.
 Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация