Предна В момента Следва
MORENO IMA LI TSVETIA (FEAT. LUBO KIROV)

Music

Yes издават страхотна live колекция

Yes издават страхотна live колекция
През 1972 Yes са на гребена на вълната. Петият студиен албум на прог-рок пионерите жъне невероятен успех и фенове от цял свят препълват арените, за да видят концертите на легендарната група в подкрепа на записа. Бандата улавя магията на това турне с първия си лайв албум “Yessongs”. Издаден през 1973, тройният винил продава над един милион копия и отнася умовете на всички със своята иконична обложка, дело на Roger Dean. Yes наскоро преоткриват записите към седем завършени концерта от седмиците преди изпълненията, включени в “Yessongs”. Групата използва най-новата аудио технология, за да възстанови reel-to-reel записите и за да може невероятният звуков детайл да изпъкне, създавайки реалистично и непосредствено звучене, което ще пренесе слушателите директно на първия ред.

 
Rhino представя три нови издания, съдържащи част от тези неиздавани досега записи, които ще излязат на 18 май. “Highlights From Seventy-Two” включва 90 минути музика на живо, избрана от различни концерти на Yes. Наличен на двойно CD и на троен винил, албумът подрежда парчетата в типичен за турнето на Yes сет лист и техни незабравими изпълнения от различни градове. Изданието ще излезе през май 2015.


“Progeny: Highlights From Seventy-Two” е колекция от 14 диска, която събира музика от седем концерта, записани през есента на 1972, докато бандата пътува от Канада до Северна Каролина и от Джорджия до Тенеси, преди последната си спирка в нюйоркския Nassau Coliseum на 20-ти ноември. Дизайнът на изключителното издание е във формата на цигарена кутия, а новата обложка отново е изработена от Dean.


Това са първите концерти на Yes с барабаниста Alan White, който оттогава е неделима част от групата. Той идва на мястото на Bill Bruford, записал “Close To The Edge”, преди да напусне Yes и да се присъедини към King Crimson. White има само три дни да се научи да свири с бандата преди първата си вечер на сцена с Jon Anderson (вокали), Steve Howe (китара), Chris Squire (бас) и Rick Wakeman (клавиши).


Записани по време на три от деветте месеца от световното им турне, което е в подкрепа на петия им албум, тези внушителни изпълнения свидетелстват колко бързо новия състав се сработва музикално, докато свири хитове като “Roundabout” и сложни парчета като “And You and I”. Въпреки че сет листът не се променя много през различните вечери, индивидуалните изпълнения са шокиращо различни.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация