Предна В момента Следва

Music

Spandau Ballet с ново парче и колекция от хитове

Spandau Ballet с ново парче и колекция от хитове

Spandau Ballet са емблематични за 80-те години, така както The Who за 60-те, Bowie за 70-те и Oasis за 90-те.
Последният документален филм за бандата “Soulboys Of The Western World” разкрива, че тяхното влияние далеч надхвърля пределите на музиката. Групата е била в епицентъра на модните тенденции и младежката култура и успява да даде гласност на аудитория, оставала без такава преди това.
През ранните години на 80-те Spandau Ballet започват нова поп ера, в която доминират визуалните елементи, а техният механичен стилизиран звук се ражда на дансингите в West End. Те са Bowie Kids, Blitz Kids и бели соул момчета в набрани ризи и смокинги.
Заедно с Duran Duran, Sade, Culture Club и Wham! , както и дузина други британски групи, формирани в края на 70-те, Spandau повеждат ерата на нов поп, който ще завладее целия свят. До средата на 80-те те вече са международни суперзвезди.
Spandau стават една от най-успешните в комерсиален план банди на десетилетието. През музикалната си кариера имат 23 хита и прекарват общо над 500 седмици в британските класации, продавайки над 25 милиона албума по света. Някои от песните им като “True”, “Gold” и “Through the Barricades” задават стандарти в музиката. “True”е въртяна над 4 милиона пъти в Северна Америка, а “Gold” звучи на лондонската Олимпида през 2012.
През своята десетгодишна кариера Spandau Ballet завладяват нощните клубове от Soho и Ibiza, до тези в Hollywood, наред със стадионите в Европа и Австралия. Те дават облик на десетилетието. Spandau Ballet дойдоха, видяха, купонясваха. И след това си тръгнаха.
И тогава, както се пее в песента им “True”, „те се завърнаха отново” с изключително успешното турне Reformation Tour през 2009/10. То съвпада с времето, когато започва работата по “Soulboys Of The Western World”. Филмът документира късните 70-те и 80-те така, както не е правено на екран досега, и разказва историята на петима приятели, които се оказват част от световно успешна банда.
Филмът е приет възторжено от критиците след световния си дебют на филмовия фестивал SXSW по-рано тази година. Британските и ирландските фенове ще могат да гледат филма на 30-ти септември, когато европейската му премиера в Royal Albert Hall ще бъде излъчена чрез сателит в над 200 кина в двете държави. Ще бъдат излъчени и интервюта с групата и режисьора George Hencken, както и кратко изпълнение на живо на бандата. Пълният саундтрак на филма ще бъде издаден в следващите месеци.
“The Story….” събира най-великите песни на Spandau Ballet , както и три нови парчета от бандата – сингъла “This Is The Love”, “Steal” и “Soul Boy”, записани специално за албума с легендарния Trevor Horn, работил с групата по ‘Instinction’ през 1982. Изданието от 2 диска хвърля един по-дълбок поглед върху каталога на бандата и включва повече от хитовете им, заедно с няколко от другите парчета и миксове, появили се във филма.

Албумът “The Story….” на Spandau Ballet ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. Междувременно в iTunes той може да бъде предварително закупен на следния адрес: https://itunes.apple.com/bg/album/spandau-ballet-story-very/id916304801
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация