Предна В момента Следва

Music

SEAL обяви издаването на новия си студиен албум ”7” на 6 ноември

SEAL обяви издаването на новия си студиен албум ”7” на 6 ноември

Мултиплатиненият носител на GRAMMY певец и текстописец Seal ще издаде чисто нов студиен албум с името ”7” на 6 ноември чрез Reprise Records. Албумът вече е достъпен за предварително поръчване през всички разпространители. Двете нови песни “Every Time I’m With You” и “Do You Ever” могат да бъдат закупени дигитално навсякъде.

В ”7” изпълнителят изследва любовта във всичките й измерения, особености и деликатност – тема, която той започва да разглежда още през 2013 година, с ясната представа докъде иска да стигне. „Албумът засяга най-възпяваната, най-обсъжданата и най-документираната емоция – любовта.” казва Seal. „Опитах се да уловя прекрасната динамика на любовта, независимо дали е изразена чрез гняв, разбиране, блаженство, тъга, главозамайване или безразсъдство. Албумът е за емоцията и как тя ни кара да се чувстваме, за абсолютната радост и горчивото съжаление, също и за лудите неща, които любовта ни кара да правим.”

За да е способен по точния начин да разкаже тази история, Seal се събира с дългогодишния си сътрудник – продуцентът Trevor Horn и с това продължава партньорството им, започнало още с дебютния му албум – платинения Seal от 1991, последван от четирикратно платинения Seal II (1994), златният “Human Being” (1998), “Seal IV” (2003) и последния “Soul 2” от 2011 г.

„Почти не говорехме за музика в студиото”, коментира Seal за времето, прекарано с Horn. „Говорихме повече за живота и връзката ни през годините. Той просто знае как да работи с гласа ми. От една страна имаме сложната продукция и почерка на Trevor Horn, но никога не е неразбираемо какво казвам аз. Това е разказвателната страна. Няма друг продуцент, който знае как да задържи фокуса на гласа ми и на това, което се опитвам да разкажа. Той ме напътства, научи ме на работна етика и на подхода, нужен ми за да правя записи, които ще останат с мен до края на живота ми.”

Роден в Лондон, Seal за пръв път получава шанс да се изяви през 1991 с клубното парче “Killer”. Малко след това излиза и хитът “Crazy”, влязал в топ 10, с който Seal цели да стане световно известен, и дори печели награда BRIT за най-добър британски изпълнител през 1992. Хитове като “Kiss From a Rose” му осигуряват статуса на суперзвезда и той печели три награди Grammy в категориите „Песен на годината”, „Запис на годината” и „Най-добро мъжко поп изпълнение”. Световните продажби на албумите му надвишават 30 милиона до днешна дата. Извън студиото и турнетата, Seal беше в ролята на съдия в The Voice Australia през 2012 и 2013.

Албумът ”7” ще е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes той може да бъде предварително поръчан тук: https://itunes.apple.com/bg/album//id1036658015Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация