Предна В момента Следва
AYA NAKAMURA DJADJA (FEAT. MALUMA) REMIX

Music

Sanna Nielsen класира Швеция на трето място на финала на Евровизия 2014

Sanna Nielsen класира Швеция на трето място на финала на Евровизия 2014

Кариерата на 29-годишната Sanna Nielsen стартира още на единадесетгодишна възраст, като днес тя е една от най-известните поп изпълнители на Швеция. Със своите многобройни хитове певицата успява да доминира в класациите на страната си.

Една от най-големите мечти на Sanna, да представи Швеция на конкурса Евровизия, вече е изпълнена. На 6 май тя участва в първия полуфинал на състезанието, което тази година се провежда в Копенхаген, Дания с песента "Undo" написана от Fredrik Kempe (Il Divo, Eric Saade), David Kreuger (Westlife, Celine Dion, Britney Spears) и Hamed K-One Pirouzpanah (Alcazar). След страхотното си изпълнение тя си заслужи мястото на финала на Евровизия, който се състоя на 10 май, успя да се пребори с жестоката конкуренция и класира страната си на почетното трето място в престижния конкурс.

Основният извор на вдъхновение за Sanna винаги е била Celine Dion и когато нейният композитор David Krueger й представя парчето “Undo”, тя не успява да устои на предложението и решава да направи своя седми опит да достигне Евровизия през шведските проби за конкурса.

Sanna успява да достигне финалите всичките седем пъти, в които тя участва на предварителните конкурси за участник в Евровизия от Швеция и през 2008-ма само няколко точки я делят от победата, когато се състезава с песента “Empty Room”. Въпреки това песента става огромен хит и Sanna е на първите места в шведските чартове в 24 последователни седмици.

Кариерата на Sanna като певица и изпълнител започва още през 1992-ра, когато тя засиява като звезда на първото си шоу за търсене на таланти. Последват още няколко такива, които се превръщат в появявания по телевизията и хита “Like A Bird”, който дебютира на първото място в шведските класации. Тя все още е най-младият артист, който се е задържал на номер едно позицията в чартовете.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация