Предна В момента Следва

Music

Sanna Nielsen класира Швеция на трето място на финала на Евровизия 2014

Sanna Nielsen класира Швеция на трето място на финала на Евровизия 2014

Кариерата на 29-годишната Sanna Nielsen стартира още на единадесетгодишна възраст, като днес тя е една от най-известните поп изпълнители на Швеция. Със своите многобройни хитове певицата успява да доминира в класациите на страната си.

Една от най-големите мечти на Sanna, да представи Швеция на конкурса Евровизия, вече е изпълнена. На 6 май тя участва в първия полуфинал на състезанието, което тази година се провежда в Копенхаген, Дания с песента "Undo" написана от Fredrik Kempe (Il Divo, Eric Saade), David Kreuger (Westlife, Celine Dion, Britney Spears) и Hamed K-One Pirouzpanah (Alcazar). След страхотното си изпълнение тя си заслужи мястото на финала на Евровизия, който се състоя на 10 май, успя да се пребори с жестоката конкуренция и класира страната си на почетното трето място в престижния конкурс.

Основният извор на вдъхновение за Sanna винаги е била Celine Dion и когато нейният композитор David Krueger й представя парчето “Undo”, тя не успява да устои на предложението и решава да направи своя седми опит да достигне Евровизия през шведските проби за конкурса.

Sanna успява да достигне финалите всичките седем пъти, в които тя участва на предварителните конкурси за участник в Евровизия от Швеция и през 2008-ма само няколко точки я делят от победата, когато се състезава с песента “Empty Room”. Въпреки това песента става огромен хит и Sanna е на първите места в шведските чартове в 24 последователни седмици.

Кариерата на Sanna като певица и изпълнител започва още през 1992-ра, когато тя засиява като звезда на първото си шоу за търсене на таланти. Последват още няколко такива, които се превръщат в появявания по телевизията и хита “Like A Bird”, който дебютира на първото място в шведските класации. Тя все още е най-младият артист, който се е задържал на номер едно позицията в чартовете.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация