Предна В момента Следва
COI LERAY MAKE MY DAY

Music

R.E.M. издават отново “Unplugged: The Complete 1991 And 2001 Sessions”

R.E.M. издават отново “Unplugged: The Complete 1991 And 2001 Sessions”

R.E.M. правят две разтърсващи изпълнения в MTV сериите “Unplugged”, като първата е през 1991-ва, а втората през 2001-ва година, като по този начин се превръщат в единствената банда, която се появява в това предаване два пъти. Изненадващо е, че аудио от двете изпълнения никога не се издават, превръщайки ги в една от най-търсената музика от каталога на R.E.M. Всичко това се променя на Record Store Day 2014, когато Rhino издава двете изпълнения като лимитиран сет от четири винила. Колекцията включва всичките представления от първоначалното излъчване, както и 11 песни, които никога не са излъчени. Като последствие от разпродажбата на това лимитирано издание на винил Rhino издава колекцията дигитално и като двоен CD сет на 19-ти май.

Концертите от “Unplugged” са звукова снимка, която хваща легендарната банда от Атънс, Джорджия във важните точки от тяхното пътуване – от първообрази на алтернативната музика до международни звезди, които продават над 85 милиона албума.

Барабанистът Bill Berry, китаристът Peter Buck, басистът Mike Mills и вокалистът Michael Stipe записват техния първи “Unplugged” през 1991-ва година, когато са на гребена на вълната, като успехът им започва през 1987-ма с комерсиалния пробив на “Document”. По-голямата част от изпълнението насочва вниманието върху тогавашния албум “Out Of Time”, който продава няколко милиона копия и е първият номер едно албум на бандата в САЩ. От него групата изпълнява “Radio Song”, “Low” и техния най-голям американски хит “Loosing My Religion”.

Остатъкът от сет листа обхваща осем години музика и засяга пет различни албума, смесвайки “Perfect Circle” от дебютния “Murmur” от 1983-та и любими парчета на феновете като “Fall On Me” и “It’s The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)” заедно с кавъра на The Troggs “Love Is All Around”. За първи път могат да бъдат чути пет песни, които не са излъчвани досега, включително две парчета от мулти-платинения “Green” – “Get Up” и “World Leader Pretend”.

R.E.M. правят второ появяване в “Unplugged”, което е изключително рядко, през 2001-ва, но този път без барабаниста Bill Berry, който напуска бандата през 1997-ма поради здравословни причини. За шоуто групата се фокусира главно върху 12-тия студиен албум “Reveal” – който излиза същата година – с изпълнения на синглите “Imitation Of Life” и “All The Way To Reno (You’re Gonna Be A Star)”. Селекцията на песните описва осем различни албума със “So Central Rain” от “Reckoning” от 1984-та, “Cuyahoga” от “Lifes Rich Pageant” от 1986-та и “Find The River” от “Automatic For The People” от 1992-ра.

Тази колекция разкрива шест парчета от концерта, които никога не са били излъчвани, включително песни от “Reveal” и “Up” (1998), както призрачната и спокойна версия на дебютния сингъл на бандата “The One I Love” от “Document” от 1985-та.

 
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация