Предна В момента Следва

Music

Премиерата на саундтрака към филма „The amazing Spider-Man 2” е на 14.04

Премиерата на саундтрака към филма „The amazing Spider-Man 2” е на 14.04

 Днес (14/04) на музикалния пазар излиза саундтракът към дългоочакваната втора част на филма „The Amazing Spider-Man 2“ с пилотен сингъл “It’s On Again” в изпълнение на Алиша Кийс с участието на Kendrick Lamar. Песента е написана специално за филма от Фарел Уилямс, Алиша Кийс, Ханс Цимер и Кендрик Ламар, и е продуцирана от Фарел. Премиерата на филма „The Amazing Spider-Man 2“ стартира на 16/04 в Европа и от 02/05 в Америка. У нас саундтракът се издава от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в стандартна (1CD) и делукс версия (2CD).

 

Режисьорът на филма, Марк Уебър, казва: „Дълго време търсихме подходящата песен за филма, която да звучи динамично и вълнуващо, но същевременно да носи и нотка на обреченост. Песента на Алиша носи именно това настроение. Целият саундтрак за филма, който създадоха Ханс Цимер и Великолепната шесторка, е невероятен и всеки режисьор би искал филмът му да има подобно уникално звучене“.
Алиша Кийс добавя: „Изключително съм развълнувана да работя в екип с Кендрик, Фарел и Ханс Цимер в създаване на следващото наследство от филмите за Спайдърмен. Смятам, че ‘It’s On Again’ улавя основното послание на филма, че всеки от нас има потенциала да бъде необикновен. Идеята, че във всеки човек има частица от един супергерой“.
„Когато се събрахме за проекта, направихме обратното на обичайната практика – започнахме да пишем песни, от които после разработихме темите за филма. Използвахме рок енд рол подход и той се оказа успешен“ – добавя прочутият филмов композитор Ханс Цимер.
Фарел Уилямс завършва: „Ханс Цимер е сред най-големите филмови композитори и за мен е чест да работя с него. Когато започнахме да композираме песента, още в началото усетих, че Алиша и Кендрик са най-подходящите хора за нея. Те поставиха парчето на съвсем ново ниво“.

Музиката към филма е композирана от носителя на Oscar® и Grammy – Ханс Цимер със съдействието на „Великолепната шесторка“, в която влизат Pharrell Williams, Johnny Marr (от „The Smiths“, „Modest Mouse“), Michael Einziger (от „Incubus“), Junkie XL, Andrew Kawczynski и Steve Mazzaro. Саундтракът включва още нови песни от Pharrell Williams, The Neighbourhood, LIZ и Alvin Risk.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация