Предна В момента Следва
THE WEEKND TAKE MY BREATH (AMICE REMIX)

Music

Pink Floyd с музика "по-силна от думите"

Pink Floyd с музика "по-силна от думите"

Новата песен на Pink Floyd “Louder Than Words” направи своя дебют в шоуто на Chris Evans по BBC Radio 2. Това е първият официален сингъл от дългоочаквания нов албум на Pink Floyd “The Endless River”, който излиза на 10-ти ноември през Parlophone.


“Louder Than Words” е взета от студийните сесии на David Gilmour, Rick Wright и Nick Mason през 1993 към албума “Division Bell”. Tекстът на песента е нов и негов автор е писателката и текстописка Polly Samson, която работи с Pink Floyd и по албума “Division Bell”.


David Gilmour казва: „Музиката за “Louder Than Words” е от тези финални сесии, в които тримата свирим заедно на моята лодка, приспособена за живеене Astoria, с идиосинкратичното пиано на Rick, напомнящо ми, че не знаеш какво имаш, докато не го загубиш. В началото на работата по албума помолих Polly [Samson] да напише текстовете. Тя почувства, че това, което й изсвирих, няма нужда от думи и че да ни слуша как свирим е по-интересно. Накрая тя написа лириките само на тази песен и смятам, че те изразяват по един красив начин как ние тримата – аз, Nick и Rick - имаме нещо специално, когато свирим заедно, някаква магия, която е по-силна от думите.”

Албумът “The Endless River” на Pink Floyd ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes той може да бъде закупен предварително на следния адрес: https://itunes.apple.com/bg/album/the-endless-river/id919664303

Налично е и делукс издание на записа: https://itunes.apple.com/bg/album/endless-river-deluxe-edition/id919667765
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация