Предна В момента Следва

Music

Pink Floyd с детайли около новия си албум

Pink Floyd с детайли около новия си албум
 David Gilmour, Rick Wright и Nick Mason разкриха подробности около новия албум на Pink Floyd “The Endless River”, след като неговата обложка се появи на сгради в 10 града по света, включително и на 8-метрова осветителна инсталация в South Park, Лондон. Албумът излиза през Parlophone на 10-ти ноември и негови продуценти са David Gilmour, Phil Manzanera, Youth и Andy Jackson.
David Gilmour:
„Музиката в ’The Endless River’ води своето начало от сесиите на ‘Division Bell’ през 1993. Слушахме над 20 часа как тримата свирим и избрахме музиката, върху която искаме да работим в новия си албум. През последната година добавихме нови части, презаписахме други и като цяло се възползвахме от съвременната технология в студиото, за да направим Pink Floyd албум от 21-ви век. След като Rick си отиде, заедно с възможността да направим това с него, почувствахме, че правилното нещо е тези преработени парчета да бъдат част от репертоара ни.”

 


‘The Endless River’ е главно инструментален албум, с ‘четири страни’ и една песен ‘Louder Than Words’, съдържаща нов текст, написан от Polly Samson.
Nick Mason:
„‘The Endless River’ е в памет на Rick. Мисля, че този запис е хубав начин да почетем колко много е направил и как музиката му бе в сърцето на Pink Floyd звученето. Слушайки отново сесиите, наистина разбирам какъв специален музикант беше.”
Концепцията на въздействащата картина на мъж, гребящ по река от облаци, е създадена от Ahmed Emad Eldin, 18-годишен дигитален артист от Египет. Работата на Ahmed по-късно е преработена от Stylorouge - награждаваната британска дизайнерска агенция. В Лондон обложката на “The Endless River” се появи на 8-метрова светлинна инсталация, във формата на куб, върху South Bank.


Визуалното оформление на албумите на Pink Floyd, до голяма степен дело на Storm Thorgerson от Hipgnosis, е толкова легендарно, колкото и музиката на групата. След смъртта на Storm през 2013, задачата да намери визия, която продължава наследството на Storm, се пада на Aubrey ‘Po’ Powell – оригиналния партньор на Storm в Hipgnosis. Po казва:
„Когато видяхме картината на Ahmed, тя веднага откликна на същността на Pink Floyd. Енигматична и отворена към интерпретации, обложката пасва толкова добре на ‘The Endless River’.”
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация