Предна В момента Следва
GABRY PONTE DEJA VU (FEAT. PROYECTO FENOMENO & DEIVYS)
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Music

Pink Floyd издават бокс сет по повод 20-годишнината на “The Division Bell”

Pink Floyd издават бокс сет по повод 20-годишнината на “The Division Bell”

Pink Floyd издават бокс сет по случай 20-годишнината на “The Division Bell”, продадения в мулти-милионни бройки албум от 1994-та на бандата, който включва парчето “Marooned”, спечелило награда Grammy. Той ще е на пазара от 30-ти юни. “The Division Bell” е последният студио албум на групата: David Gilmour, Nick Mason и Richard Wright. Този бокс сет, честващ 20-годишнината се състои от 6 диска, 3 от които са реплика на цветен или изчистен винил, 5 колекционерски плаката, Blu-Ray диск и за първи път 5.1 аудио микс на “The Division Bell” от Andy Jackson.

“The Division Bell” дебютира на първото място в Обединеното кралство и САЩ, оставяйки на върха на американските класации за четири седмици. Достига номер 1 и в осем други страни и до този момент общите продажби на албума се изчисляват на над 12 милиона. “The Division Bell” е бил записан в студията Astoria и Britannia Row, като голяма част от лириките са написани от Polly Samson и David Gilmour.

David Gilmour споделя тогава: “Тримата отидохме в студиoтo Britannia Row и импровизирахме за две седмици. Това, че свирихме заедно и то от нулата, беше интересно и вълнуващо, даде силен старт на албума и процеса по създаването му беше много добър, беше съвместно и се чувстваше сплотеност.”

Колекционерският бокс сет по повод 20-годишнината от издаването на “The Division Bell” ще включва ново издание на албума в два LP винила, ремастерирани от Doug Sax в The Mastering Lab от оригиналните аналогови записи, заедно с всички цели парчета (първоначално съкратени, за да се поберат в едно LP) в опаковка, създадена от Hipgnosis/StormStudios. Другите пет диска са както следва: червена 7-инчова реплика на винил на сингъла на “Take It Back”, изчистена 7-инчова реплика на винил на “High Hopes”, 12-инчова синя реплика на винил на “High Hopes” с преобърнат, гравиран с лазер дизайн, преработено Discovery издание на “The Division Bell” от 2011-та и Blu-Ray диск, който включва “The Division Bell” в HD аудио, плюс неиздавания досега 5.1 съраунд саунд аудио микс на албума от Andy Jackson.

Друго допълнение към Blu-Ray диска е новото видео на “Marooned”, парчето, което печели Grammy за “Best Rock Instrumental” през 1994-та. Заснет в Украйна по време на първата седмица от април 2014-та, клипът е режисиран от Aubrey Powell в Hipgnosis. Видеото се появява в диска заедно с парчетата в PCM Stereo и 5.1 микс от Andy Jackson.

Bob Ezrin и David Gilmour продуцират оригиналния албум, с музикална аранжировка на оркестъра от Michael Kamen. Дисковете от бокс сета са ремастерирани от дългогодишните аудио режисьори на Pink Floyd James Guthrie и Joel Plante.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация