Предна В момента Следва
TAYLOR SWIFT ANTI-HERO (DANCE REMIX)

Music

Noel Gallagher's High Flying Birds издават втори албум

 Noel Gallagher's High Flying Birds издават втори албум

Noel Gallagher зарадва феновете на Noel Gallagher’s High Flying Birds, обявявайки новия албум на групата “Chasing Yesterday”, който ще излезе на 2-ри март 2015 през Sour Mash Records. Изпълнителят направи изявлението, докато отговаряше на живо на въпросите на свои почитатели в социалната мрежа Facebook.

“Chasing Yesterday” ще излезе на 2-ри март през Sour Mash Records и ще бъде наличен в няколко варианта - като CD, делукс CD, винил и в дигитален формат. Албумът вече може да бъде поръчан от www.noelgallagher.com.

Първият официален сингъл от записа “In The Heat Of The Moment” ще бъде издаден на 16-ти ноември в дигитален формат и като лимитиран 7-инчов винил с Б-страна, озаглавена “Do The Damage”.

“Chasing Yesterday” бележи нова глава в творчеството на Noel Gallagher’s High Flying Birds. Това е първият албум, продуциран и написан от Noel, включващ много по-широка гама инструменти от преди. Резултатът е богат и многопластов запис, вдъхновен от серия коренно различни течения в музиката – от west coast рок до класически рок’н’рол и дори малко спейс джаз. За продуцирането на албума Noel казва:
„Беше голяма мъка. Никога не е имало някой, който да ми казва какво да пиша и накъде да вървя, но ръководеното на сесии през цялата седмица се оказа невероятно трудно. Всички тези хора ме гледаха и казваха: ‘Добре, какво ще правим днес?’ Аз си измислях всичко в хода на работата.”

Първата песен от албума ще бъде “In The Heat Of The Moment”. Това хипнотизиращо парче е вдъхновено от документален филм, в който астронавт разказва, че да излезнеш в космоса за пръв път е като да докоснеш лицето на Бог. „Ако това не е начало на песен, тогава не знам какво би било. ”

В първото парче от албума “Riverman” звучат няколко сола на китара и саксофон. За песента Noel разказва:

„Направихме демо на “Riverman” и знаехме, че е невероятно”. „Тогава слушах парчето Pinball от Brian Protheroe, в което водеща роля има звукът на саксофона, и си помислих: Дали наистина да не си взема саксофонист? А ако изсвири не едно, а две сола? Знам, че ще ме обвинят в „сакс-престъпления”! Но не ме интересува. Никой не може да ми каже да не го правя. И когато слушате този саксофон, моля, не си мислете за пича от Spandau Ballet.”

В емоционалното последно парче от албума “Ballad Of The Mighty I” към китарата на Noel се присъединява тази на Johnny Marr.

„Опитах се да го накарам да участва в последния албум, но така и не стана.” казва Gallagher. „За това, когато завърших парчето и разбрах, че той ще се впише перфектно в него, му се обадих с молба да му изпратя необработения микс. Той отговори: ‘Не, не искам да го чувам предварително.” Дори не искаше насоки. Беше доста смело от негова страна. Той просто пристигна с две китари и две чанти с педали за ефект. И трябва да призная, беше невероятен. Той е на много по-високо ниво от нас. Резултатът е взрив от енергия, която спомогна ‘Mighty I’ да стане една от най-добрите песни, която съм писал.”

Новият запис на бандата следва нейния мегауспешен двойно платинен дебют “Noel Gallagher’s High Flying Birds”. Досега първият запис на групата е продал 770 000 копия само във Великобритания, а в рамките на 15 месеца групата изнася 143 концерта в 32 държави.

Албумът “Chasing Yesterday” на Noel Gallagher’s High Flying Birds ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация