Предна В момента Следва
TROYE SIVAN RUSH

Music

Mike Oldfield обобщава годините си в WBR с колекция от 8 диска

Mike Oldfield обобщава годините си в WBR с колекция от 8 диска

Mike Oldfield е добре познат на музикалната аудитория със своята симфония “Tubular Bells”, която създава съвсем сам през 1973. Творбата оглавява редица класации в родината на изпълнителя, Англия, и спечелва награда Grammy през 1975. По време на своята десетгодишна кариера в Warner Bros., музикантът и композитор издава четири продължения на симфонията, както и четири еклектични албума.

Rhino събира всички осем записа на Mike Oldfield, за да предостави на музикалните ценители впечатляваща антология, побрана в компактен бокс сет. Колекцията “THE STUDIO ALBUMS 1992-2003” ще съдържа 8 диска и ще е на пазара от 20-ти октомври. Налична ще бъде и дигитална версия на изданието. Допълнително, “Tubular Bells II”, “The Songs Of Distant Earth”, “Voyager” и “Tubular Bells III” ще могат да бъдат закупени по отделно на 180-грамови плочи.

След като напуска Virgin Records, Oldfield се присъединява към Warner Bros. през 1992 и издава първото си продължение “Tubular Bells II”, което става номер едно в Англия. Tom Newman (който работи и по оригиналната творба) и Trevor Horn се присъединяват към Oldfield като продуценти на албума, включващ синглите “Sentinel,” “Tattoo” и “The Bell.”
През 1998 Mike се завръща с ново продължение, “Tubular Bells III”, последвано от още едно допълнение към поредицата само година по-късно – “The Millennium Bell”. С “Tubular Bells 2003” Oldfield презаписва оригиналния албум, за да се възползва от технологичните възможности на съвременното студио, несъществуващи в началото на 70-те.

Другите четири албума, включени в колекцията, отразяват широка гама от музикални стилове. Първият от записите е “The Songs of Distant Earth” от 1994, излязал след “Tubular Bells II”. За създаването на “The Songs of Distant Earth” Oldfield черпи вдъхновение от роман със същото заглавие. Книгата е от краля на научната фантастика, Arthur Clarke, който одобрява музикалната творба и дори написва пролог към албума.

Oldfield се завръща през 1996 с албум, който бележи драматична смяна в досегашния стил на музиканта. “Voyager” е запис, наситен с келтски мотиви, съдържащ главно традиционни шотландски и ирландски песни. За да запише музиката към него, Oldfield използва съвкупност от традиционни акустични инструменти, както и синтезатори. Докато създава албума “Guitars”, излязъл през 1999, музикантът използва само електронни и акустични китари, както и такива със синтезатор. Творбата “The Millennium Bell” е написана, за да извести идването на новото хилядолетие, докато звучи на живо пред 500 000 човека от концерт в центъра на Берлин.

Бокс сетът “THE STUDIO ALBUMS 1992-2003” на Mike Oldfield ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация