Предна В момента Следва
LEONA LEWIS BLEEDING LOVE (DANCE REMIX)

Music

Legacy Recordings издава колекцията „Studio Rio Presents: The Brazil Connection“

Legacy Recordings издава колекцията „Studio Rio Presents: The Brazil Connection“

“Studio Rio Presents: The Brazil Connection“ e най-новият проект на Legacy Recordings, в който ритмите на самба и боса нова завладяват някои от най-емблематичните стандарти на американската популярна музика в изпълнение на Billie Holiday, Marvin Gaye, The Isley Brothers, Aretha Franklin и други. В колекцията участват някои от най-успешните бразилски музиканти, а продуценти на целия проект са The Berman Brothers.
“Studio Rio Presents: The Brazil Connection“ е перфектният летен саундтрак за плажни партита, който излиза две седмици пред старта на Световното първенство по футбол 2014 в Бразилия. Премиерата на CD носител е на 28 май, а изданието на винил ще излезе на 9 юни, 2014г. У нас албумът се издава в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

“The Brazil Connection“ се ражда като идея на продуцентите Франк и Кристиян Берман или популярни като „The Berman Brothers“, които не за първи път преминават жанровите граници и размиват стиловете. Дуото печели световна популярност с албума „Rhythms Del Mundo“, в който съчетават музиката на артисти като U2, Coldplay, Sting, Jack Johnson, Maroon5, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs с легендарните Buena Vista Social Club. “Rhythms Del Mundo” беше издаден в повече от 61 държави и има множество златни и платинени плочи.

За създаването на “The Brazil Connection“, Berman Brothers използват оригиналните мулти-тракове от архивите на Sony Music. Благодарение на съвременните технологии, те отделят класическите вокални записи, които по-късно смесват с нови беквокали и вокалите на част от пионерите на бразилската музика, сред които носителят на наградата Грами за цялостно творчество – Roberto Menescal и бразилската музикална легенда Marcos Valle.

Резултатът е 12 песни, който улавят духа на бразилската музика и култура, и ги обединяват под официалното мото на Световното първенство 2014 в Бразилия – “Всички в един ритъм“.
"Музиката е сърцето и душата на Бразилия – истинска фиеста със синкопирани бийтове и красиви изразителни мелодии. Музиката е жизнената сила на тази нация.“ – пишат Berman Brothers в книжката към албума „Studio Rio Presents: The Brazil Connection“. "Винаги сме изпитвали дълбоко уважение към бразилската музика. Притежаваме огромна колекция със записи на боса нова и самба – стари и нови плочи – повечето, закупени от бит пазарите в Амстердам, Париж и Лондон… Ако, веднъж се влюбиш в тази музика, това е любов завинаги, заради радостта и безкрайността, която носи. Целта ни с настоящата колекция беше да дадем типичната бразилска жизнерадостност в американски стандарти от Billie Holiday, Aretha Franklin, Marvin Gaye и други. Опитахме се да дадем друго звучене на тези класики и по-точно представата, ако бяха записани за първи път в Рио Де Жанейро от бразилски музиканти и аранжьори“.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация