Предна В момента Следва

Music

Led Zeppelin пускат за слушане делукс изданието на Physical Graffiti

Led Zeppelin пускат за слушане делукс изданието на Physical Graffiti
В 21 часа (българско време) на 19-ти февруари специалното издание “40th Anniversary Led Zeppelin Physical Graffiti Deluxe Edition”, посветено на 40-годишнината от излизането на легендарния албум на Led Zeppelin, ще направи своята премиера в Yahoo Live на следния адрес: https://screen.yahoo.com/live/event/led-zeppelin
Ексклузивното събитие ще включва и дебюта на пълния и неиздаван досега аудио запис, придружаващ делукс версията на “Physical Graffiti”. Феновете ще могат и да задават въпроси към китариста на групата и продуцент на албума Jimmy Page на живо в Olympic Studios в Лондон – студиото, в което Led Zeppelin записват част от албума преди повече от 40 години.

 
През последната година Page проведе няколко задушевни музикални сесии за медиите и избрана аудитория. Сега, за пръв път, феновете по света ще имат рядката възможност да споделят това невероятно изживяване чрез видео стрийма на Yahoo Live. Допълнително, няколко късметлии сред публиката в студиото ще могат да зададат въпрос на Page. Феновете, които гледат събитието онлайн, ще могат да се включат в сесията, използвайки хаштага #ledzeplive.


Седемте неиздавани досега аудио парчета, придружаващи “Physical Graffiti”, ще бъдат пуснати също за преслушване по време на събитието. Сред тях са необработените миксове на “In My Time Of Dying” и “Houses Of The Holy”, ранен микс на “Trampled Under Foot”, наречен “Brandy & Coke” и Sunset Sound микс на “Boogie With Stu”. В допълнителния диск за включени и “Driving Through Kashmir”, необработен оркестрален микс на 8-минутното произведение “Kashmir”, и “Everybody Makes It Through” – изцяло различна ранна версия на “In The Light” с алтернативен текст.


През 1968, John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page и Robert Plant създават Led Zeppelin, една от най-влиятелните, иновативни и успешни групи в модерната музика, продали над 300 милиона албума по света. Бандата се формира след разпадането на The Yardbirds, когато Page довежда Plant, Bonham и Jones за турне на The New Yardbirds. През 1969, Led Zeppelin издава своя дебют, носещ името на групата. Албумът маркира началото на дванадесетгодишна кариера, по време на която голяма част от музикалната аудитория определя бандата за най-внушителната и иновативна рок група в света.


Led Zeppelin продължават да бъдат високо ценени заради централната роля, която изиграват в музикалната история. Бандата е включена в Залата на славата на рокендрола през 1995, и получава награда Grammy за цялостен принос през 2005. Година по-късно бандата е наградена с Polar Music Prize в Стокхолм. Основателите на групата Jones, Page и Plant – заедно с Jason Bonham, синът на John Bonham, превземат сцената на O2 Arena в Лондон през 2007 , за да изпълнят концерт в чест на Ahmet Ertegun, скъп приятел и основател на Atlantic Records. Бандата е почетена за цялостния си принос към американската култура в Kennedy Center Honors през 2012. През януари 2014, Led Zeppelin печелят първата награда Grammy за албума “Celebration Day”, уловил концерта им в чест на Ertegun и получил приза „Най-добър рок албум”.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация