Предна В момента Следва

Music

Led Zeppelin преиздават "Led Zeppelin IV" и "Houses Of The Holy"

Led Zeppelin преиздават "Led Zeppelin IV" и "Houses Of The Holy"

През юни Led Zeppelin поставиха забележително начало на своята кампания по преиздаване на легендарните си записи с излизането на “Led Zeppelin”, “Led Zeppelin II” и “Led Zeppelin III”, дебютирали в топ 10 на класацията за албуми Billboard Top 200. Творбите жънат същия успех и в световен мащаб, заемайки челните позиции в класациите на повече от дузина страни, включително Канада, Франция, Германия, Япония и Великобритания.

Бандата подготвя преиздаването на “Led Zeppelin IV” (третият най-продаван албум в историята на Съединените Щати) и “Houses Of The Holy”. Както и с предишните делукс издания, и двата записа са ремастирани от китариста и продуцент Jimmy Page и са придружени от втори аудио диск, съдържащ изцяло неиздавана досега музика, свързана със записите.

 

 


“Led Zeppelin IV” и “Houses Of The Holy” ще бъдат на пазара от 27/28 октомври, благодарение на Atlantic/Swan Song, и ще бъдат налични в следните формати:

Single CD – Ремастериран албум в двойно разгъващ се картонен джоб.
Deluxe Edition (2CD) – Ремастериран албум, заедно с втори диск, съдържащ неиздаван досега аудио запис.
Single LP – Ремастериран албум на 180-грамова плоча, сложена в джоб, чието оформление е детайлна реплика на оригиналната обложка, с която винилът излиза за пръв път.
Deluxe Edition Vinyl (2LP) – Ремастериран албум и неиздаван досега студиен запис на два 180-грамови винила.
Digital Download – Ремастериран албум и неиздаван досега студиен запис към него.
Super Deluxe Box Set – Колекцията включва:
– Ремастерираният албум на CD в джоб, реплика на обложката на оригиналния винил.
– Съпътстващо аудио на CD в картонен джоб с нова алтернативна визия.
– Ремастерираният албум на 180-грамов винил в джоб, реплика на този на оригиналната плоча.
– Съпътстващият студиен запис на 180-грамова плоча, сложена в джоб, с нова алтернативна визия.
– HD аудио карта за дигитално сваляне на албумите @ 96kHz/24 bit.
– Книга с твърди корици от 80 страници, съдържаща редки и невиждани досега снимки и меморабилия.
– Висококачествено издание на оригиналната обложка на албума, като първите 30 000 копия ще бъдат номерирани индивидуално.

Втората серия от преиздадени албуми започва с една от най-влиятелните творби в историята на музиката, както и най-успешния в комерсиално отношение запис – “Led Zeppelin IV”. Издаден през ноември 1971, албумът, който официално остава неименуван, дефинира рок музиката за поколения наред с химни като “Stairway To Heaven,” “Rock And Roll,” “Black Dog” и “When The Levee Breaks.” Записът е увековечен в Grammy Залата на славата през 1999 и е сертифициран с платина от RIAA 23 пъти.

Делукс изданието на Led Zeppelin IV съдържа неиздавани версии на всяка от песните в оригиналния албум, сред които и алтернативни миксове на “Misty Mountain Hop” и “Four Sticks”, миксове на “The Battle Of Evermore” и “Going To California”, наситени със звуци на китара и мандолина. Включена е и измислената, алтернативна версия на “Stairway To Heaven”, миксирана в Sunset Sound Studio в Лос Анджелис, която феновете ще чуят за пръв път.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация