Предна В момента Следва
TAITO TIKARO SO MANY TIMES

Music

Kasabian издават новия си албум ’48:13’ на 9 юни 2014г.

Kasabian издават новия си албум ’48:13’ на 9 юни 2014г.

Британската рок група Kasabian се завръща с нов албум, озаглавен '48:13', състоящ се от 13 песни с общо времетраене от 48 минути и 13 секунди. Албумът ще се издаде у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в деня на световната премиера.

Петият студиен албум на групата е в характерния стил и концептуална цялост от първия до последния трак – запазената марка на групата, но този път „препакетирана“ в ново звучене и сурови, директни послания.

'48:13' е плод на непрекъснатата еволюция и музикални експерименти на бандата, път, извървян с досегашните четири албума. С излизането на петия проект, групата ще отбележи и 10 години официална звукозаписна кариера, след дебюта на първия им едноименен албум през 2004г.

„Усетих, че имаме увереността да сме още по-директни и честни с новия албум. Когато композирах новите ни парчета, вместо да добавям елементи (както е било досега) - започнах да махам“, казва китаристът и основна фигура в групата Серджо Пизорно. Експлозивният фронтмен на бандата, Том Мейхан, е даже още по-краен: „Понякога с по-малко думи, човек казва много повече. Нека бъдем директни. Нещата са такива, каквито са. А ние просто имаме самоувереността да се разкрием напълно с музиката ни“.

Сердж Пизорно нееднократно е заявявал, че стиловете, от които се вдъхновява при композирането са електронната музика, хип хопа и китарните сола от края на 60-те години. Сега, с новия албум, групата никога не е била толкова близко до тези три жанра – един неочакван „брак“ в „прогресивна музика с корени“, според думите на Пизорно.

Пилотният сингъл от албума 'Eez-eh' разкрива само една от страните на композиторския и продуцентски талант на Пизорно. 'Eez-eh' ще бъде безкомпромисното начало, с което групата ще открие участието си на фестивала в Гластънбъри (29/06) и напълно разпродадения концерт във Виктория Парк, Лестър на 21/06.

Видеото към сингъла 'Eez-eh' е режисирано от дизайнера Aitor Throup, който е и творчески директор на албума – автор на визиите към проекта и цялата рекламна кампания.

Kasabian са: Sergio Pizzorno (композитор, китарист, певец и продуцент), Tom Meighan (основен вокал, фронтмен), Chris Edwards (бас китара), Ian Matthews (барабани) и новият член на групата – китаристът Tim Carter.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация