Предна В момента Следва
ONEREPUBLIC I AIN'T WORRIED

Music

Joni Mitchell показва многото лица на любовта в нов бокс сет

Joni Mitchell показва многото лица на любовта в нов бокс сет

Първоначалният замисъл на бокс сета от 4 диска “Love Has Many Faces: A Quartet, A Ballet, Waiting to be Danced” на Joni Mitchell е да бъде музика към балет, посветен на любовта. След като прекарва 18 месеца в опити да пресее всичко, което е писала за любовта и липсата на такава, и да го събере в един диск, вдъхновяващата певица и текстописка изоставя балета. „Исках музиката да звучи като завършена творба, нова творба. Независимо какво правех, обаче, дължината на музиката си оставаше като за колекция” пише тя в бележките към изданието.

Безстрашната Mitchell не се предава. Вместо това, тя продължава да отбира песните си, решена да докаже на себе си, че това, към което се е устремила, е възможно. Две години по-късно, тя създава 4-актов балет, базиран върху 53-те парчета, включени в тази зашеметяваща колекция. „ Аз съм художник, който пише песни. Музиката ми е визуална. Думите рисуват сцени… Това, което направих, бе да събера някои от тези сцени (като документален режисьор) и да ги сглобя, преработвайки ги в една изцяло нова творба” пише Mitchell.

Колекцията “Love Has Many Faces: A Quartet, A Ballet, Waiting to be Danced” ще излезе на 18-ти ноември. Изпълнителката избира материал, записан през 40-годишната й кариера. Певицата сама създава и дизайна на бокс сета, който ще излезе като книга, съдържаща 53 лирични поеми, 6 нови картини и автобиографичен текст, разказващ за звукозаписния процес. Изданието е забавно, мистично и информативно.

Mitchell подрежда музиката в различни тематични цикли, което позволява песните й да се свържат помежду си по един изцяло нов начин. Процесът, според нея, много наподобява правенето на филм. „Имах да преразгледам 40-годишен метраж. Тогава, изведнъж, сцените започнаха да се навързват. Сериите започнаха да се оформят. Вместо да бъде хаотично емоционално изживяване, наблъскано в един единствен диск, темите започнаха да се развиват. Настроенията се удължиха... Когато този дълъг двугодишен процес на обработка най-накрая приключи, имах четири балета или 4-актов балет – квартет. Имах и бокс сет.”

Дългогодишните й слушатели ще намерят музиката за позната, но свежа. Направени са много звукови настройки. Тези, които тепърва се запознават с творчеството на Mitchell, са изправени пред едно оригинално, иновативно и необикновено музикално изживяване. В колекцията участват и някои от най-великите световни музиканти, подкрепящи певицата в това емоционално изследване на любовта и нейните многобройни лица.

Бокс сетът “Love Has Many Faces: A Quartet, A Ballet, Waiting to be Danced” на Joni Mitchell ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация