Предна В момента Следва
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Music

Jethro Tull преиздават легендарен албум по случай неговата 40-годишнина

Jethro Tull преиздават легендарен албум по случай неговата 40-годишнина

Jethro Tull бележат своя шести златен запис през 1975 с осмия си студиен албум “Minstrel In The Gallery”. Неговата сложна продукция напомня за класиката на бандата от 1972-ра “Thick As a Brick” , а песните в записа са здрави рок парчета, типични за богатото и легендарно творчество на групата. За да отбележат 40-годишнината от издаването на албума, Parlophone представят няколко нови версии на записа “Minstrel In The Gallery”. Албумът “Minstrel In The Gallery: 40th Anniversary La Grandé Edition” ще бъде наличен като лимитирано двойно CD/двойно DVD издание от 4-ти май.
Изключителната колекция ще включва:
- Стерео и 5.1 миксове на Steven Wilson на целия оригинален албум плюс седем бонус парчета (шест от които неиздавани досега)
- 96/24 трансфер от оригиналния винил + бонус парчето “Summerday Sands”
- Трансфер на оригиналния квадрофоничен микс + бонус парчето “Summerday Sands”
-Филм, дълъг 8 и половина минути, улавящ бандата, която изпълнява “Minstrel In The Gallery” в Париж през юли, 1975.
-DVD книга с твърди корици, включваща книжка от 80 страници, обхващаща дългата история на албума, бележките на Ian Anderson за всяко парче, спомените на Kenny Wylie, инженерът по поддръжката на Maison Rouge Pete Smith и музикантката Liz Edwards, плюс текстове, пътеписи от турнета и редки и невиждани до сега снимки.
Допълнително, на 4-ти май лимитирано издание на нов стерео ремикс на “Minstrel In The Gallery” ще бъде налично на единично CD, 180-грамова плоча и дигитално.

Когато “Minstrel In The Gallery” излиза за пръв път, той става петия пореден запис на бандата, който влиза в американския топ 10, стигайки 7-мо място в САЩ и 20-то във Великобритания. Това е и последният албум, който бандата записва в дългогодишния си състав от Anderson, Martin Barre, John Evan, Barriemore Barlow и Jeffrey Hammond-Hammond.

За изданието, по случай годишнината на албума, записът е удължен с Б-страните “Summerday Sands”, няколко извадки от студиото, както и материал от сесии, направени за BBC, на парчетата от албума “Cold Wind To Valhalla” и “Aqualung”. Вторият диск включва живи изпълнения на бандата в Olympia, Париж на 5-ти юли, 1975, няколко месеца преди излизането на “Minstrel In The Gallery”. По време на шоуто бандата свири песни от няколко свои албума, сред които “War Child” (1974) и “Aqualung” (1971). Групата представя и ранно изпълнение на “Minstrel In The Gallery”, миксирано в 5.1 и стерео от китаристът на King Crimson Jakko Jakszyk.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация