Music

Изгубеният албум на Джони Кеш „Out Among The Stars“ излиза на 25 март

Изгубеният албум на Джони Кеш „Out Among The Stars“ излиза на 25 март

 Legacy Recordings, каталог лейбълът на Sony Music Entertainment, с гордост съобщава за предстоящото издание на „Out Among The Stars“ (Columbia/Legacy). „Out Among The Stars“ е забележителният нов албум с 12 открити наскоро записи на Джони Кеш. Албумът ще направи премиера на 25 март, 2014г. и у нас ще бъде издаден от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Песните в „Out Among The Stars“ са първоначално записани в Нешвил, Тенеси в „Columbia Studios“ през 1981 г. и в „1111 Sound Studios“ през 1984г. с продуцент Billy Sherrill, архитектът на т.нар. „кънтриполитън“ саунд. Били Шерил по това време ръководи отдела за репертоар на компанията „CBS Records Nashville“.

За записите на всички песни – включително дуетите с Джун Картър Кеш и Уейлън Дженингс – Джони Кеш работи с изключителен екип от студийни музиканти включващи: младият тогава Marty Stuart (китара и мандолина) и членовете на „Nashville A-Team“: Jerry Kennedy (китара), Pete Drake (стийл китара), Har-gus "Pig" Robbins (пиано) и Henry Strzelecki (бас китара).

Записите в предстоящия албум досега не са били издавани под никаква форма – демо или алтернативни версии. Те престояват близо 30 години в хранилището на Columbia Records, лейбълът, с който Джони Кеш записва голяма част от албумите си. Материалът е открит през 2012г. от Джон Картър Кеш и експертите на Legacy, докато класифицират музикалното наследство на Джони Кеш. „След смъртта на родителите ми, реших, че трябва да се подреди и архивира целия материал, който оставиха. Майка ми и баща ми имаха навика да пазят всичко, което записват“ – споделя Джон Картър Кеш и добавя - Открихме тези записи, продуцирани от Били Шерил в началото на 80-те години, които се оказаха наистина прекрасни“.

Джон Картър Кеш и продуцентът Стив Берковиц събират екип в „Cash Cabin Studios“в Хендерсънвил, Тенеси, с който започват работа по откритите звукозаписи. Те канят и част от музикантите, с които Джони Кеш работи, сред които Marty Stuart, Buddy Miller и Carlene Carter. Полученият резултат е „изгубената връзка“ между албумите на Джони Кеш, свързваща революционните му „рокабили“ проекти, записани в периода за Sun Records с епохалните „късни“ албуми, създадени в годините на American Recordings.

След пет десетилетия на изключителна музикална кариера, Джони Кеш се превръща не само в един от най-популярните музиканти в историята, но и в „архитекта“ на американската музика. 30 години след създаването на Out Among The Stars, този класически Джони Кеш албум, ще бъде чут за първи път на 25 март 2014г.

Предварителните поръчки за Out Among The Stars стартират на 24/02 в www.musicmall.bgPower TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация