Music

Ed Sheeran с 1 милион продажби

Ed Sheeran с 1 милион продажби
Ed Sheeran продължава да поставя рекорди! По данни на Official Charts Company възхваленият от критиката втори албум ‘x’ на артиста е бил закупен един милион пъти във Великобритания. Последното такова постижение е през 2012, когато Emeli Sandé издава записа “Our Version of Events”.

 
С един милион продажби, Ed се нарежда сред британския музикален елит, включващ Adele с албума „21” от 2011, Take That с “Progress” от 2010 и Susan Boyle с “I Dreamed a Dream” от 2009.
До днешна дата “x” е отчел продажби от над 1,005 милиона копия във всички налични формати (CD, винил и дигитален формат). С наближаващите коледни празници, съвсем вероятно е записът да стане и четворно-платинен (с 1,2 милиона продадени копия) преди края на 2014.


След като излезе на 20-ти юни 2014, “x” (произнасящ се ‘multiply’) прекара 8 поредни седмици на върха на британската класация за албуми, ставайки не само най-бързо продаващия се запис на Острова, но и най-дълго задържалия се на първа позиция албум, откакто “21” на Adele оглави класацията за 11 седмици поред през 2011.


Още през първите 7 дни след излизането на “x” през юни, всички 12 песни от стандартната му версия влязоха в британския топ 100 за сингли. Към многобройните си успехи, Ed може да добави и тези на парчето “Thinking Out Loud”, което стигна върха на британската класация за сингли, след като прекара 19 седмици в топ 40. Песента стана и рекордьор по преслушвания – 1,638 милиона пъти в рамката на една седмица!


“x” е и първият албум на награждавания с BRIT изпълнител, който оглавява американската класация за записи. В същото време “x” постигна и забележителни успехи в британския iTunes магазин, където 8 от песните в албума влязоха в топ 10 най-купувани парчета. И това още в първата му седмица на пазара!
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация