Предна В момента Следва
SERGE DEVANT ADDICTED (FEAT. HADLEY)

Music

Ed Sheeran превзе iTunes, UK! Следват го Coldplay и Paolo Nutini!

Ed Sheeran превзе iTunes, UK! Следват го Coldplay и Paolo Nutini!
За пореден път червенокосият изпълнител от Англия е на върха! iTunes обявиха най-добре продаващите се артисти в платформата през 2014 във Великобритания и първото място съвсем заслужено принадлежи на Ed Sheeran. Вторият студиен албум на младия талант “x”, който излезе през юни, е станал най-купуваната творба през годината в британския iTunes . Това не е изненада, имайки предвид, че наскоро записът отчете продажби от над 1,005 милион копия във всички налични формати (CD, винил и дигитален формат). С наближаващите коледни празници, съвсем вероятно е записът да стане и четворно платинен (с 1,2 милиона продадени копия) преди края на 2014.

 
Sheeran заяви, че е изключително развълнуван от признанието. Неговото последно парче “Thinking Out Loud”, станало номер 1 в британската класация за сингли, е и сред най-продаваните песни в iTunes за 2014. “Thinking Out Loud” е третият официален сингъл от “x”, прекарал 8 поредни седмици на върха на британската класация за албуми, ставайки не само най-бързо продаващия се запис на Острова, но и най-дълго задържалия се на първа позиция албум, откакто “21” на Adele оглави класацията за 11 седмици поред през 2011.


На четвърто място по продажби в iTunes е записът “Ghost Stories” на Coldplay. Албумът стана номер едно в САЩ и Великобритания, както и в още 27 страни. Пета позиция в британския iTunes пък принадлежи на друг впечатляващ млад изпълнител - Paolo Nutini и неговият последен албум “Caustic Love”. Седмица след излизането си, записът бе сертифициран със злато във Великобритания, където днес вече е платинен.


 Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация