Предна В момента Следва
R3HAB X A TOUCH OF CLASS ALL AROUND THE WORLD (LA LA LA)

Music

Ed Sheeran е най-слушаният британски артист в историята на Spotify!

Ed Sheeran е най-слушаният британски артист в историята на Spotify!
Spotify потвърдиха, че Ed Sheeran е бил слушан 2 милиарда пъти в музикалната платформа. Така, младата звезда стана първият британец и едва вторият артист в света с такова постижение в историята на Spotify след американския рапър Eminem.

“Да отчетеш 2 милиарда преслушвания само с 2 албума е феноменално постижение” заяви Mark Mitchell, главен мениджър на Atlantic Records, Великобритания. „Това не само подчертава популярността на непреходното звучене на Ed, както и бързо растящата му армия от фенове, но и демонстрира как страхотната музика може да бъде успешна във всички формати.”
Kevin Brown от Spotify добавя:


“Разбиването на бариерата от 2 милиарда преслушвания в Spotify е свидетелство за огромната популярност на Ed сред 60-те милиона меломани в платформата ни. Ed Sheeran просто е един от най-обичаните артисти в Spotify в световен мащаб и сме развълнувани от постижението му.”
Още през 2014 Sheeran започна да жъне успехи в Spotify, след като стана най- слушаният артист за годината. Най-слушаният албум за същия период отново бе на Ed. Това е последният му запис “x”, който излезе през юни и продаде 7,5 милиона копия по света, донасяйки на Ed признанието най-продаван артист от мъжки пол на планетата за 2014. Досега “x” е получил 43 платинени и 15 златни сертификата. Едва на 24 години Ed Sheeran е сред най-влиятелните изпълнители на съвременната музикална сцена. Наскоро той бе отличен с 3 номинации за Grammy, обяви и разпродаде 3 самостоятелни концерта на стадион Wembley и спечели 2 награди BRIT.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация