Предна В момента Следва
DOJA CAT PAINT THE TOWN RED

Music

David Bowie издава невероятна колекция

David Bowie издава невероятна колекция

“SUE (or IN A SEASON OF CRIME)” е новият сингъл от David Bowie, включен в предстоящата му колекция “Nothing Has Changed”, която излиза на 17-ти ноември през Parlophone.

Песента SUE е записана през изминалото лято в Ню Йорк, заедно с Maria Schneider Orchestra, а нейни продуценти са Bowie и Tony Visconti. Maria Schneider, която аранжира песента, е спечелила редица награди “Grammy” и е лидер на една от най-добрите биг бендове в Съединените Щати. В парчето участват и Donny McCaslin на саксофон и Ryan Keberle на тромбон. Bowie пише текста на “SUE”, а за музиката към парчето легендата си партнира с Maria Schneider.

Jonathan Barnbrook, който работи по записите “The Next Day, Heathen” и “Reality”, създава обложката на новия албум “Nothing Has Changed”, като за всеки формат тя е различна. По този въпрос Barnbook заявява: “Всяко от изданията излиза с различна визия. Общият елемент между всички обложки е Bowie, който се оглежда в огледало. Това само по себе си е достатъчно, за да се създаде визуална връзка между тях. В същото време обложките заявяват, че песните в колекцията, обхващат целия живот на един човек, а не само период от него, както се случва с албумите.”

 

“Nothing Has Changed” е първата толкова пълна колекция на Bowie, която обхваща годините от 1964 до 2014 и включва неиздаван досега материал, както и парчета, правещи своя дебют в записа.

Песента “Let Me Sleep Beside You” излиза за пръв път като част от “The World Of David Bowie” през 1970. През 2000 парчето е записано отново, за да бъде включено в албума “Toy”, който така и не е издаден. Песента остава в архивите до момента на включването й в “Nothing Has Changed”.

“Shadow Man” е известно и неиздавано досега пaрче от 1971-ва година. Версията му, включена в “Nothing Has Changed”, първоначално е записана за неиздадения албум “Toy”.


Обработената версия на ремикса от James Murphy “Love Is Lost (HELLO STEVE REICH MIX BY JAMES MURPHY FOR THE DFA EDIT)”
прави своята премиера на CD.

 
“Your Turn To Drive” също прави своя дебют на CD, като първоначално парчето е можело да бъде свалено безплатно от феновете, поръчали онлайн копие на албума “Reality”.


Парчето “Wild Is The Wind (2010 Harry Maslin Mix) досега е издадено само като част от аудио DVD, включено в делукс изданието на бокс сета “Station To Station”.


Необработeната версия на песента “Young Americans” (2007 Tony Visconti mix single edit) е издавана само като част от “Young Americans Special Edition CD/DVD”. Сингълът за пръв път излиза в този вариант.


“David Bowie is”, филмът за известната изложба, създадена от музея “Victoria and Albert Museum”, ще бъде в кината по целия свят. Разпространен от Omniverse Vision, документалният филм е заснет в последната вечер от V&A изложбата в Лондон, а негов режисьор е награждавания с “BAFTA” Hamish Hamilton, заснел връчването на наградите „Оскар” и откриващата церемония на Олимпиадата в Лондон през 2012. За да видите трейлъра към филма и за да разберете кои са кината, в които ще бъде излъчена лентата, посетете: www.davidbowie.com/davidbowieisfilm


Албумът “Nothing Has Changed” на David Bowie ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация