Предна В момента Следва

Music

Damien Rice с нов албум след 8 години

Damien Rice с нов албум след 8 години

Ирландският изпълнител Damien Rice се завръща с нов албум “My Favourite Faded Fantasy”, продуциран от Rick Rubin.


Световната премиера на албума “My Favourite Faded Fantasy” ще се състои тази есен. Във Великобритания и Ирландия той ще излезе на 3-ти ноември. Записът е първата колекция на Rice с нов материал от 8 години насам и негови продуценти са самият музикант и Rick Rubin.

“My Favourite Faded Fantasy” е третият студиен албум на артиста. Своят дебют на музикалната сцена Rice прави с мегауспешния запис “O”, продал 2 и половина милиона копия по света, спечелил престижната награда Shortlist Prize и прекарал 10 седмици в класацията Billboard 200 и 80 седмици в британския чарт. Вторият албум на Damien е номинираният за награда Brit “9”.

Парчето “My Favourite Faded Fantasy”, дало името на албума, бе представено за пръв път в шоуто на Zane Lowe по BBC Radio 1. Феновете вече могат да получат сингъла, ако закупят предварително новия албум на Rice в iTunes на следния адрес: https://itunes.apple.com/bg/album/my-favourite-faded-fantasy/id915106298

Първият официален сингъл от записа е "I Don't Want To Change you”, който вече е факт.

„Понякога трябва да се отдръпнеш от това, което си обичал, за да се научиш как да го обичаш отново” казва Rice относно дългата пауза между албумите си. Докато феновете повтарят въпроса ‘Кога?’, Rice се измъчва с дилемата ‘Защо да правя албум изобщо?’. “My Favourite Faded Fantasy” е доказателство, че отговорът е бил пред него през цялото време. Това е колекция от песни, за които Rice казва, че са „изпети право в метафоричното огледало”. Интимен, прям и съживен от порива за правене на музика отново, “My Favourite Faded Fantasy” е запис за приемането на вината, но и за оценяването на способността да бъдеш зрял.

Записването на албума с продуцента Rubin започва в Лос Анжелис и завършва в Исландия. „Дойдох при Rick главно заради това, което знам за него, а не заради това, което бях направил” казва Rice. „По някаква причина смятах, че ще се чувствам комфортно да бъда открит, да бъда себе си и да съм уязвим пред него”. Rubin междувременно вижда Damien за пръв път на негово изпълнение покрай излизането на “O” и си спомня, че „Rice бе любимият ми нов изпълнител по това време. Голяма част от работата ни заедно бе да му помогна да види това, което всички в стаята вече виждаха.” Rice отива от Лос Анжелис в Исландия и събира приятели и местни музиканти, за да завърши “My Favourite Faded Fantasy” в Рейкявик.

Албумът “My Favourite Faded Fantasy” на Damien Rice ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes той може да бъде закупен предварително на следния адрес: https://itunes.apple.com/bg/album/my-favourite-faded-fantasy/id915106298
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация