Предна В момента Следва
SHOUSE LOVE TONIGHT (DJ POWER MASH UP 2023)

Music

Carminho издава новия си чувствен албум "Canto"

Carminho издава новия си чувствен албум "Canto"
Най-въздействащият световен изпълнител на традиционната португалска музика фадо Carminho се завръща с нов албум. Изпълнителката има само два издадени записа досега, но успехът, който постига, е завиден. Carminho изгрява със своя дебютен албум “Fado”, който става платинен в Португалия и помага на младата певица да превземе музикалните сцени в Испания и Бразилия. Следва записът “Alma”, който става номер 1 в Португалия и прекарва две години в местните класации, влизайки и в топ 5 на iTunes, Испания. Преди всичко “Alma” помага на Carminho да се утвърди в Бразилия. Изпълнителката разпродава концертите си в Рио Де Жанейро, докато бразилската суперзвезда Caetano Veloso я нарича „чудо”, а Chico Buarque и Milton Nascimento я канят за съвместни проекти. И всичко това само след 2 издадени албума…

 
Някои артисти може и да се главозамаят от успеха, но не и Carminho. За своя трети запис “Canto” тя отново работи с продуцента и оркестрант Diogo Clemente, а фадото остава нейна пътеводна звезда. В новия албум гостуват музиканти като Nana Vasconcelos, Jaques Morelenbaum, Javier Limón и Carlinhos Brown. Част от “Canto” е и песента “Chuva no Mar”, написана от Marisa Monte за Carminho и изпълнена в дует от двете певици. Caetano Veloso пък пише текста на парчето “O Sol, Eu e Tu”. Трогната и благодарна за подкрепата от толкова много звездни имена, Carminho, стремително върви по пътеката, която сама е избрала. Фадото е нейната душа и глас и новият й албум е точно за това - фадо като продължение на родословието, което се обогатява с всеки нов музикален принос. Фадото остава в сърцето на португалската песен за любовта и съдбата, изпята от чувствения глас на артиста.


Не остава никакво съмнение, че Carminho знае перфектно как да вплете емоция и история в своята музика. Доказателство за това е новият й албум “Canto”, който вече оглави португалските класации и е на път да получи и платинен сертификат. Сега записът на Carminho прави своя международен дебют, разкривайки невероятния глас на фадото на целия свят.
Албумът “ Canto” на Carminho ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация