Предна В момента Следва
SOFI TUKKER HOUSE AREST (FEAT. GORGON CITY)

Music

Bee Gees издават страхотен нов бокс сет

Bee Gees издават страхотен нов бокс сет
Bee Gees се нареждат сред едни от най-успешните поп групи на всички времена, спечелили всяка възможна награда в музикалната индустрия. Те са приети в Залата на славата на рокендрола и имат 7 награди Grammy. На 7-ми февруари бандата ще бъде удостоена и с награда за цялостен принос в музиката от Американската звукозаписна академия. След като налагат стандарта в поп музиката през 60-те, братята продължават да покоряват звездните върхове и през 70-те с дълъг списък от хитове, отразяващи тяхната обща любов към R&B музиката.

 
Трансформацията на групата в глобален феномен е проследена в колекция от 5 диска, която включва четири от студийните записи на Bee Gees, заедно със селекция песни от наградения с Grammy саундтрак “Saturday Night Fever” (1997), както и Б-страни и извадки от тази ера. Събрани в компактен бокс сет, “Bee Gees: 1974-1979” ще е на пазара през март и ще бъде наличен и в дигитален формат.


Колекцията започва с 12-тия студиен албум на групата “Mr. Natural” (1974), първият от многото, които групата записва с награждаваният с Grammy продуцент Arif Mardin. Сред отличителни парчета са емоционалното “Throw A Penny” и силната балада “Charade”. Групата се завръща година по-късно с “Main Course” (1975), който включва номер 1 сингъла “Jive Talking” и хитовете “Nights On Broadway” и “Fanny (Be Tender With My Love)”. Сертифициран с двойна платина, албумът влиза в топ 20 на Billboard и остава в класациите 74 седмици.


14-тия албум на групата се издига даже по-нагоре в Billboard, стигайки 8-мо място, и спечелва платинен сертификат. Продуциран от бандата, записът включва серия хитове: “You Should Be Dancing” (#1), “Love So Right” (#3) и “Boogie Child” (#12).


Bee Gees започват да записват музика за следващия си албум, но много от песните ще се появят в саундтрака към “Saturday Night Fever”, който прекарва 24 седмици на челна позиция и продава повече от 15 милиона копия само в САЩ. Селекция от саундтрака е включена и в бокс сет с диска “The Miami Years”. В този диск влизат и няколко Б-страни “It Doesn’t Matter Much To Me” и “Rest Your Love On Me”, заедно със серия от други парчета от тази ера, сред които “Emotion,” “Warm Ride” и “(Our Love) Don’t Throw It All Away”, завършвайки колекцията от тези години на триото.


Финалният студиен албум, част от “Bee Gees: 1974-1979”, е “Spirits Having Flown” (1979). Записът става номер 1 в класациите за албуми в Америка, Австралия и Европа и е сертифициран 4 пъти с платина в Щатите. Три от песните в него стават стигат 1-ва позиция: “Too Much Heaven”, “Tragedy” и “Love You Inside Out”. Тези три сингли допълват поредицата от 6 номер 1 хита – постижение, съизмеримо с това на The Beatles през ранните 60-те.

 Power TOP 30

 • 1
  JASON DERULO
  SAVAGE LOVE
 • 2
  PEDRO CAPO
  BUENA SUERTE
 • 3
  CONKARAH
  BANANA
 • 4
  MASTER KG
  JERUSALEMA
 • 5
  DIPLO
  ON MY MIND
Цялата класация