Предна В момента Следва
WRS TSUNAMI

Music

Bee Gees издават страхотен нов бокс сет

Bee Gees издават страхотен нов бокс сет
Bee Gees се нареждат сред едни от най-успешните поп групи на всички времена, спечелили всяка възможна награда в музикалната индустрия. Те са приети в Залата на славата на рокендрола и имат 7 награди Grammy. На 7-ми февруари бандата ще бъде удостоена и с награда за цялостен принос в музиката от Американската звукозаписна академия. След като налагат стандарта в поп музиката през 60-те, братята продължават да покоряват звездните върхове и през 70-те с дълъг списък от хитове, отразяващи тяхната обща любов към R&B музиката.

 
Трансформацията на групата в глобален феномен е проследена в колекция от 5 диска, която включва четири от студийните записи на Bee Gees, заедно със селекция песни от наградения с Grammy саундтрак “Saturday Night Fever” (1997), както и Б-страни и извадки от тази ера. Събрани в компактен бокс сет, “Bee Gees: 1974-1979” ще е на пазара през март и ще бъде наличен и в дигитален формат.


Колекцията започва с 12-тия студиен албум на групата “Mr. Natural” (1974), първият от многото, които групата записва с награждаваният с Grammy продуцент Arif Mardin. Сред отличителни парчета са емоционалното “Throw A Penny” и силната балада “Charade”. Групата се завръща година по-късно с “Main Course” (1975), който включва номер 1 сингъла “Jive Talking” и хитовете “Nights On Broadway” и “Fanny (Be Tender With My Love)”. Сертифициран с двойна платина, албумът влиза в топ 20 на Billboard и остава в класациите 74 седмици.


14-тия албум на групата се издига даже по-нагоре в Billboard, стигайки 8-мо място, и спечелва платинен сертификат. Продуциран от бандата, записът включва серия хитове: “You Should Be Dancing” (#1), “Love So Right” (#3) и “Boogie Child” (#12).


Bee Gees започват да записват музика за следващия си албум, но много от песните ще се появят в саундтрака към “Saturday Night Fever”, който прекарва 24 седмици на челна позиция и продава повече от 15 милиона копия само в САЩ. Селекция от саундтрака е включена и в бокс сет с диска “The Miami Years”. В този диск влизат и няколко Б-страни “It Doesn’t Matter Much To Me” и “Rest Your Love On Me”, заедно със серия от други парчета от тази ера, сред които “Emotion,” “Warm Ride” и “(Our Love) Don’t Throw It All Away”, завършвайки колекцията от тези години на триото.


Финалният студиен албум, част от “Bee Gees: 1974-1979”, е “Spirits Having Flown” (1979). Записът става номер 1 в класациите за албуми в Америка, Австралия и Европа и е сертифициран 4 пъти с платина в Щатите. Три от песните в него стават стигат 1-ва позиция: “Too Much Heaven”, “Tragedy” и “Love You Inside Out”. Тези три сингли допълват поредицата от 6 номер 1 хита – постижение, съизмеримо с това на The Beatles през ранните 60-те.

 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация