Предна В момента Следва

Music

Албумът на Майкъл Джексън XSCAPE ще радва феновете

Албумът на Майкъл Джексън XSCAPE ще радва феновете

На 13/05 e премиерата на XSCAPE, албумът с нови песни от Краля на поп музиката – Майкъл Джексън. Албумът се издава от Epic Records с подкрепата на „Estate of Michael Jackson“. У нас албумът ще излезе в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Проектът съдържа 8 нови песни, които светът ще чуе за първи път. За най-големите фенове на Краля, XSCAPE ще бъде издаден и в делукс версия, която включва оригиналните тракове на песните, които Майкъл Джексън записва през годините. Предварителните поръчки за стандартното и делукс издание на XSCAPE стартират днес (01/04): дигитална версия на албума в iTunes.com/MichaelJackson и на CD у нас в www.musicmall.bg. Премиерата на албума на музикалния пазар е на 13/05.


След задълбочено проучване, Антонио "Ел Ей" Рейд прави списък със записи и събира екип от продуценти, които започват работа върху модернизацията на продукцията: преработват звученето на песните, но същевременно запазват цялостта и артистичната същност на Майкъл Джексън в песните. Това е процес, който Рейд нарича „осъвременяване“. Музикалният екип се ръководи от Тимбаленд, тъй като Ел Ей Рейд вярва, че той притежава творческата сила, дълбочина и мащаб за обработването на записите. Продуцентите, които се присъединяват към Тимбаленд са някои от най-успешните хитмейкъри - Родни Джъркинс, Старгейт, Джеръм Хармън, Джон Макклейн.


“Съвременната музика щеше да звучи напълно различно, ако не беше изключителният талант на Майкъл Джексън, с който той дари света – отбелязва Рейд. – „Майкъл остави записи, които сега ние имаме привилегията да преработим според музикалната ни визия. Продуцентите в този екип са хора, с които Майкъл Джексън или е работил или е имал голямото желание да работи. Изключително сме горди да представим на света XSCAPE“.


XSCAPE е напълно нов проект, написан от Майкъл Джексън и Джъркинс, и продуциран от Джексън и Джъркинс. Албумът носи и още една добавена стойност – една от песните в него е „осъвременена“ от оригиналния продуцент, направил записа на Майкъл в студиото.
Джон Бранка и Джон Маклейн, представители на „Estate of Michael Jackson“, казват: „Майкъл винаги е бил новатор, той непрекъснато работеше с нови продуценти в търсене на ново звучене. Този албум улавя по много начини неговия дух“.

XSCAPE е дългоочакваният албум с нови песни, за който се говори от много време и който феновете очакват. Албум, който ще привлече за първи път едно цяло ново поколение към творчеството на Майкъл Джексън.

XSCAPE се издава от лейбъла Epic/Sony Music, а албумът ще бъде подкрепен глобално от всички компании в семейството на Sony в различните сфери: Sony Corporation, Sony Mobile Communications и Sony Network Entertainment.

"Майкъл е диамантът в голямото семейство на Sony" – се казва в официалното изявление на Kazuo Hirai, президент на Sony Corporation. "С излизането на албума ‘Off The Wall’ през 1979год. до днес, Sony Music Entertainment издава всички записи и проекти на Майкъл Джексън. За нас е голяма чест, че всички компании с марката Sony ще работят заедно в подкрепа на на музикалното наследство на Майкъл Джексън, за да дадем на феновете изключителен достъп до музиката му чрез нашите продукти и услуги“.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация