Предна В момента Следва
DARA, TINO NEDEY DA ME BUDISH

Music

80-те никога не са звучали по-добре!

80-те никога не са звучали по-добре!

Radio 2 и Warner обявиха излизането на новия албум “Sounds Of The 80’S”. Уникалната колекция отдава чест на най-разнообразното и ярко десетилетие в музиката и го представя в изпълнение на някои от най-известните съвременни артисти. Сензационният албум включва музиканти като Sam Smith, Ed Sheeran, London Grammar, Olly Murs и Kylie Minogue и излиза на 10-ти ноември.
Всяко едно от 37-те парчета е записано ексклузивно за тази колекция и досега не е издавано. Песните са избрани внимателно от техните изпълнители, които успяват да им придадат уникално авторско звучене. В компилацията се отличават Sam Smith и неговата версия на “How Will I Know” на Whitney Houston, Ed Sheeran и изпълнението му на “Atlantic City” на Bruce Springstreen, London Grammar и тяхната версия на песента на Chris Isaac “Wicked Game”, както и парчето “Bette Davis Eyes” на Kim Carnes, представено от Kylie Minogue.

Kylie Minogue казва: „Винаги съм обичала “Bette Davis Eyes” на Kim Carnes. Песента бележи момента в живота ми, когато бях млад и луд по поп музиката тинейджър в Австралия. Каква тръпка е да направя кавър на тази невероятна песен.”

Албумът взема името си от популярното шоу на Sara Cox по Radio 2. Станцията ще излъчи ексклузивно парчетата от компилацията през следващите седмици.

Sara Cox казва: „Събота вечер ще ви пренасяме в голяма дискотека от 80-те – най-добрата музика от най-доброто десетилетие, благодарение на този албум, но с вълнуваща промяна – всички любими артисти влагащи нещо свое в класиките от 80-те. Имам предвид Sam Smith с кавър на Whitney? Било е писано да стане.”

Radio 2 остава най-голямата британска радио станция с над 16 милиона слушатели на седмица. Тази компилация е нейният еквивалент на успешната поредица Live Lounge на Radio 1.

Албумът “Sounds Of The 80’S” ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация