Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Искам нов живот

Как да избегнем пародонтит?

Как да избегнем пародонтит?

Пародонтит е едно от най-сериозните дентални заболявания, което е хронично и ако веднъж го получим, постоянно ще трябва да полагаме много специални грижи, за да не се стигне до най-лошото, което пародонтита прави, а именно загубата на зъби.

Потърсихме мнението на д-р Магдалена Николова от Международен дентален център “MY Smile”, относно това как да забележим симптомите на пародонтит и как да се предпазим от тях.

„Симптомите в по-ранен стадии са свързани с промяната на цвета на венците. Не винаги има силно кървене, но това не трябва да ни успокоява. Защото може да имаме т.н. „атрофичен пародонтит“, при който няма кървене и хората си мислят, че няма реален проблем, докато един ден зъбите просто започват да се клатят и след това падат. Трябва да е ясно, че симптомите могат да се видят ясно само със  снимка при зъболекар, при която се вижда какъв е обема на костта, какъв е обема на венеца и така самия зъболекар може да установи реалната опасност от пародонтит. Мога да посъветвам хората по-често да си правят консултации при зъболекари, защото един професионалист в тази област би забелязал веднага симптомите на това заболяване“, сподели за Power FM д-р Николова от Международен дентален център “MY Smile”.

Следете всеки ден редовните емисии на „Искам Нов Живот“ по Power FM, както и съботното обзорно предаване точно в 14:00 часа.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация