Предна В момента Следва
DANTE THOMAS MISS CALIFORNIA

Искам нов живот

Д-р Магдалена Николова: „Лечението на млечните зъби при децата е задължително“

Д-р Магдалена Николова: „Лечението на млечните зъби при децата е задължително“

Д-р Йоав Мазор и д-р Магдалена Николова от международен дентален център „MY Smile“, заедно със своите екипи отговарят за денталната промяна на участниците в сезон 6 на „Искам Нов Живот“. Светла, Стефка, Йордан и Веселина посещаваха редовно „MY Smile“ и специалистите там се постараха да отстранят голяма част от техните проблеми.

През настоящата седмица разговаряхме с д-р Магдалена Николова освен за промяната на участниците в предаването, така и за различни дентални проблеми, с които се сблъскваме всекидневно. Трябва ли да лекуваме на млечните зъби на децата е въпрос, който често си задаваме. Ето какво ни посъветва д-р Николова – „лечението на млечните зъби е изключително важно и задължително. Първо защото ако детето има проблем с даден зъб, това може да му причини болка. На второ място различните проблеми с млечните зъби, могат да причинят разместване на захапката, както и неправилен пробив на постоянните зъби, което ще е проблем когато детето порасне. И на трето място нелечението на млечните зъби може да доведе до ревматологични прояви, а също така до косопад, артрит на ставите и други тежки странични заболявания. Вероятно малко родители знаят за тези проблеми и е добре да ги предвидим за да предпазим децата от тях. Така, че ако децата ни имат проблем с млечните зъби, задължително трябва да им обърнем сериозно внимание и да започнем лечение“, коментира за Power FM д-р Николова. Тя допълни, че след 5 годишна възраст, децата са готови самостоятелно да мият зъбите си, разбира се с контрол от родителите.

Сезон 6 на „Искам Нов Живот“ е на финалната права. Участниците в предаването продължават да посещават нашите ментори до края на декември, а в началото на следващата година ще видим и тяхната пълна трансформация. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация